Călăraşi: UPDATE Funcţionarii de la Finanţe, în a doua zi de protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua zi consecutiv, 140 de angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Publice au ieşit în stradă să-şi strige nemulţumirile. Funcţionarii spun că vor continua greva până când le vor fi acordate stimulentele.

image

ORA.13.00. În urmă cu o jumătate de oră, şi angajaţii Inspectoratului Tritorial de Muncă au încetat activitatea, alegând să protesteze în faţa iinstituţiei. Oamenii sunt solidari cu cei de la Finanţe şi sunt nemulţumiţi pentru că nici ei nu au primit stimulentele.

Deşi afară este foarte frig, funcţionarii de la ghişee nu au întrerupt protestul. Oamenii stau pe trotuar în faţa instituţiei şi, din când în când, mai merg în birouri pentru a se încălzi. Aceştia sunt revoltaţi deoarece nu şi-au primit stimulentele şi spun că fară acestea nu mai pot trăi decent. „ Credeţi că se poate trăi cu 474 de lei pe lună? Acesta este cel mai mic salariu din instituţie, iar cel mai mare 1.800 de lei. Este o bătaie de joc“, ne-a spus Puiu Meleacă, liderul de Sindicatului „SED LEX“.

Funcţionarii mai spun că se pregătesc pentru greva generală văzând că situaţia nu se rezolvă pe cale amiabilă. „Trezoreria şi Direcţia de Finanţe sunt închise. Nu se fac plăţi şi nici viramente. Aşa se va întâmpla până nu ni se rezolvă problemele. Astăzi este zi de salariu la Poliţie şi Jandarmerie. Nu-şi vor încasa banii pentru că noi nu lucrăm“, a mai spus Puiu Meleacă.

Pentru a convinge că trăiesc din salarii de mizerie, funcţionarii de la Finanţe au lipit fluturaşii de salariu pe geamurile clădirii, pe hârtii apărând sume cuprinse între 474 şi 1.800 de lei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite