Suceava: Meditaţiile aprind spiritele în Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii, părinţii şi elevii s-au împărţit în tabere diferite după ce senatorii au votat un amendament controversat. Potrivit modificării aduse la Legea Educaţiei, cadrele didactice care dau meditaţii elevilor de la clase riscă excluderea din învăţământ.

Discuţiile privind sursele de venit ale profesorilor tot mai diminuate au pornit după ce senatorii din Comisia de Educaţie au adoptat un amendament la Legea Educaţiei. Prin acesta li se interzice dascălilor să pregătească suplimentar şi contra cost şcolarii pe care îi instruiesc în instituţiile de învăţământ.
Părerile profesorilor, ale părinţilor şi elevilor sunt împărţite în ceea ce priveşte această modificare.

În timp ce unii profesori consideră că este perfect normal să se apeleze la profesorul de la clasă pentru meditaţii, alţii spun că acestea nu sunt ilegale. „Mi se pare normal să nu dai meditaţii elevilor din clasele la care predai. La oră trebuie să faci totul ca ei să înţeleagă“, a declarat Fabiola Iacobescu, profesoară de limba română la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ Suceava.


„Nu poţi obliga elevul“


Pe de altă parte, sunt profesori care consideră că elevii trebuie să-şi aleagă singuri îndrumătorii. „Nu poţi să obligi elevul să nu facă pregătire cu cine-şi doreşte“, este de părere Adriana Ioachimescu, profesor la Colegiul Economic. De asemenea, amendamentele discutate în Senat au împărţit în două tabere şi elevii.

„Nu mi se pare corect ca profesorul să dea meditaţii elevilor de la clasele unde predau. Eu am colegi care fac meditaţii şi ştiu subiectele la lucrări dinainte. Avem şi profesori care ne dau note mici pentru a ne forţa să facem meditaţii cu ei“, a spus liceana Elena Popovici. Alţi şcolari spun că aleg profesorul de la oră deoarece s-au învăţat cu stilul acestuia. „Este mult mai uşor atunci când cunoşti profesorul. Ştii cum predă. Fiecare are stilul său de predare. Nu poţi să faci meditaţii cu un profesor şi a doua zi să mergi la un altul la ore“, a spus Iuliana Simionic, elevă în  clasa a X-a.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite