Călăraşi: Fraudă de 600.000 de euro din afaceri ilegale cu grâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua din care fac parte 12 persoane a acţionat şi la Călăraşi. Ieri dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, alături de colegii lor din Iaşi şi Ilfov şi secondaţi de jandarmi, au descins în mai multe zone din ţară pentru anihilarea unui grup infracţional.

Percheziţia din judeţul Călăraşi s-a desfăşurat la Lehliu. „Este un dosar instrumentat la Iaşi şi noi am fost delegaţi pentru percheziţia de la Lehliu. Dacă vom găsi probe, le vom trimite la Iaşi“, a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi.

Descinderile oamenilor legii s-au realizat pentru destructurarea unui grup infracţional privind introducerea ilicită în ţară de cereale, în special grâu, dar şi contrabandă cu ţigări. Cei 12 suspecţi utilizau borderouri false pentru cantităţile de grâu importate şi nedeclarate la vamă. Valoarea totală a prejudiciului depăşeşte 600.000 de euro.

Maşini de lux şi imobile

Potrivit Poliţiei Române, cerealele erau introduse în ţară, prin intermediul unor societăţi, unele dintre ele aflate în lichidare judiciară. Ţigările erau aduse în mod ilegal din Republica Moldova.

Cei implicaţi în afacerea ilegală foloseau borderouri false pentru acoperirea cantităţilor de grâu importate şi nedeclarate la vamă şi pentru ridicarea în numerar de la bancă banilor proveniţi din vânzarea acestora. În acest fel,  au fost vândute aproximativ 7.000 de  tone de cereale, fără a evidenţia în actele contabile veniturile obţinute.

„În acest mod se sutrăgeau de la plata obligaţiilor fiscale. Mare parte din veniturile astfel obţinute au fost transferate pe numele unei firme fantomă, ulterior sumele de bani fiind investite în autoturisme de lux şi imobile“, se precizează în comunicatul Poliţiei Române.

Reţea de 12 persoane

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Iaşi au organizat percheziţii pentru contrabandă cu cereale, evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri. Reţeaua este formată din 12 persoane care au reuşit să facă importuri de cereale din Republica Moldova, prin Vama Sculeni.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite