Călăraşi: Fostul comandant al Poliţiei Călăraşi, în reţeaua de traficanţi de cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al Poliţiei Municipale Dan Burducea a fost arestat pentru 29 de zile. Foto Observator de Călăraşi
Fostul şef al Poliţiei Municipale Dan Burducea a fost arestat pentru 29 de zile. Foto Observator de Călăraşi

Dan Burducea et comp. au păgubit statul din afaceri ilegale cu alcool cu 650.000 de euro. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, Xenofonte Purcărea, spune că ex-poliţistul nu făcea parte dintr-o grupare care acţiona la nivel naţional.

Băuturile procesate nu erau distribuite şi în alte judeţe din ţară. Afacerea se „învârtea“ pe ruta Călăraşi-Bucureşti. „Din cercetările efectuate până în prezent, nu putem să afirmăm că făcea parte dintr-o reţea extraordinară, una care acţiona la nivel naţional. De asemenea, nu avem indicii prin care să spunem că Dan Burducea era coordonatorul grupului. Verificările sunt în stadiu incipient, urmează să stabilim pe parcurs atribuţiile fiecărui membru al reţelei. Un lucru este cert, operaţiunile erau ilegale“, a declarat procurorul Purcărea.

Afacerile necurate cu alcool i-au adus numai necazuri lui Burducea

Marţi, în jurul prânzului, Dan Burducea şi alţi doi complici fuseseră citaţi pentru audieri de către Poliţia de Frontieră. Interogatoriile s-au desfăşurat la Chiciu, la aproximativ 10 kilometri de oraş, unde cei trei s-au prezentat de bunăvoie. „Audierile s-au derulat între orele 13.30-15.00 la Punctul de Frontieră de la Chiciu, după care s-a hotărât reţinerea celor în cauză“, a precizat comisar Vasile Chiru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Călăraşi.

Un pas până la arest

De aici şi până la trimiterea lor după gratii nu a mai fost decât un pas. Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a solicitat judecătorilor arestarea preventivă a lui Teodor Lucian Rogojinaru, Petrică Tudor şi a lui Dan Burducea, acuzându-i de operaţiuni ilicite cu produse din alcool, în perioada iulie-septembrie 2010. „ Este foarte greu să stabilim un prejudiciu, deoarece nu există acte contabile. Paguba estimată adusă bugetului de stat este de 2.820.557 de lei(aproximativ 650.000 de euro)“, a mai spus procurorul Purcărea.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite