Călăraşi: UPDATE Poliţişti pensionaţi, deveniţi traficanţi de alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri dimineaţă, în urma a 7 descinderi efectuate de peste 90 de poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare, a fost anihilată o reţea de trafic cu alcool.

Descinderile au avut loc simultan la domiciliile membrilor unei reţele suspectată a fi implicată în traficul cu alcool. Reţeaua fusese monitorizată timp de patru luni, în cadrul operaţiunii „Acciza“.  Şefii acesteia sunt foşti poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, pensionaţi de  câţiva ani.

Doi dintre aceştia, Dan B. (60 ani), din Călăraşi, şi Viţă M. (55 de ani), din comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi, au fost prinşi ieri dimineaţă, în jurul orei 06.30, în timp ce vroiau să depoziteze la o societate comercială din Municipiul Călăraşi 3.000 de litri de alcool prelucrat pentru care nu aveau acte.

7 descinderi simultane


Concomitent s-au mai efectuat alte descinderi la societăţi comerciale aflate atât pe raza judeţului Călăraşi, cât şi în  Municipiul Bucureşti, unde au fost descoperiţi încă 4.300 de litri de alcool prelucrat, din acelaşi tip.

Alcoolul a fost ridicat şi umează a fi distrus. Cercetările în acest caz continuă, urmând ca poliţiştii şi procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi să stabilească cu exactitate prejudiciul.

UPDATE ora 14.30

Doi din poliţiştii pensionaţi anchetaţi în acest caz sunt Dan Burducea, pensionat în 2005, şi Mihai Viţă, pensionat în anul 2007. Dan Burducea a ocupat funcţii importante de conducere în fruntea IPJ Călăraşi, a fost şeful poliţiei municipale şi s-a ocupat o vreme şi de investigaţii criminale.

20 de tone de alcool sigilat 

Conform informaţiilor furnizate de către Purtătorul de cuvânt al I.J.P.F. Călăraşi, Comisarul de poliţie, Vasile Chiru , în urma descinderilor de ieri la fabrica de alcool din Bucureşti, a mai fost descoperit un tanc cu o capacitate de 20 de tone de alcool pur şi un rezervor de 4,5 tone de alcool preparat, ce urma a fi distribuit şi comercializat

„Cele două bazine au fost sigilate în vederea stabilirii efectuării experitizei şi a provenienţei. Rămâne ca specialiştii noştri să efectueze expertizele în domeniu în vederea stabilirii conţinutul acelui alcool, dacă este sau nu contrafăcut, după care vom vedea şi dacă au acte justificative“, declară Vasile Chiru.  

„Fabrica funcţiona legal

Acesta a mai declarat faptul că alcoolul pe care l-au descoperit la fabrică avea termen de valabilitate 3 luni, lucru destul de ciudat şi că fabrica funcţiona legal „Unitatea producea alcool doar la comandă. Conform cercetărilor efectuate la faţa locului, am descoperit faptul că aceasta funcţiona legal“, spune Vasile Chiru.

Cercetaţi în stare de libertate

Cele 10 persoane implicate în acest caz sunt cercetate în stare de libertate.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite