Călăraşi: Florin Chiţu, ecologistul fascinat de limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionat de competiţii încă din clasele primare, adolescentul s-a implicat în diverse proiecte, lucru care nu l-a împiedicat să obţină performanţe la engleză şilimba română.

Este un ecologist convins şi un participant consecvent la acţiuni de salvare a naturii. „ Participând la diverse concursuri şi olimpiade am înţeles că este foarte important să doreşti să-ţi depăşeşti limitele. Performanţele obţinute m-au încurajat să studiez în continuare pentru a-mi desăvârşi cunoştinţele“, spune adolescentul.

Concursuri

Pentru a dovedi că dacă acorzi importanţă studiului, imposibil să nu apară şi rezultatele, Florin a început să participe la olimpiade şi concursuri la mai multe materii. „Acord aceeaşi importanţă tuturor disciplinelor. Învăţ la fel de mult şi la limba română, dar şi la engleză şi matematică. Consider că nu este important să te axezi doar pe o singură materie. Performanţa se poate face în mai multe domenii“, a precizat Andrei.

Engleză la nivel avansat

Ca să demonstreze că acest lucru este posibil, tânărul s-a implicat în cât mai multe proiecte cărora le-a făcut faţă cu brio. A participat la concursul Cangurul poveştilor, la Winners, la olimpiade de limba română şi de engleză. „Limba engleză m-a pasionat din copilărie. Am studiat la nivel mediu în clasele primare, iar din clasa a V-a am început o pregătire intensă. De un an, m-am hotărât să trec la un nivel avansat şi m-am înscris la unul dintre cele mai bune centre de engleză din oraş“, ne-a spus Florin.

Imaginaţia lucrează

Limba şi literatura română nu a fost nici pe departe neglijată. Lectura şi analizele gramaticale le face sub îndrumarea Mariei Culea, profesor de limba română, cu o experienţă de aproximativ 40 de ani la catedră. „Nu este dificil deloc dacă îţi place ceea ce faci. Această materie m-a fascinat dintotdeauna“, a spus adolescentul. Florin Chiţu este foarte încântat de metodele de lucru de la şcoală şi spune că întotdeauna trebuie să existe „ceva“ care să stârnească interesul. „La orele de limba română, suntem provocaţi să creăm, să lăsăm imaginaţia să lucreze. Niciodată nu suntem „legaţi“ de manual. Totul este ca un joc“, a precizat elevul.

Proiecte de mediu

„Atunci când îţi propui ceva şi ai încredere în tine, imposibil să nu realizezi. M-am implicat şi în acţiuni privind protejarea mediului. Toţii colegii mei au luat parte la campania E-şcoala prin care am demonstrat  înclinaţia noastră spre ecologie, având oportunitatea de a ne face utili prin plantări de pomi şi curăţenie în locurile publice“, a precizat Florin Chiţu.

Băiatul este convins că respectarea naturii face parte din fiinţa fiecăruia şi recomandă tuturor adolescenţilor să-şi „rupă“ puţin din timpul lor pentru a-l acorda conservării mediului înconjurător. „Participând consecvent, ani la rând la aceste proiecte, visul nostru s-a împlinit: am obţinut dreptul de a purta steagul verde“, spune, entuziasmat, adolescentul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite