Călăraşi: Festivalul Naţional de Film „7 Arte“ a deschis balul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinefilii călărăşeni au ocazia, zilele acestea, să savureze aproximativ 40 de proiecţii cinematografice. Printre acestea, celebrele „Eu când vreau să fluier, fluier“ şi „Kapitalism“.

Anul acesta, festivalul propune mai puţine proiecţii cinematografice faţă de anul trecut. Astfel, din 80 de filme care s-au înscris pentru a participa la „7 Arte“ au fost selecţionate doar 36. Spectacolul, care marchează celebrarea a 415 ani de atestare documentară a oraşului, a început ieri cu prima parte a Festivalului „ 7 Arte“, care a adus în premieră pentru Călăraşi Gala Filmului Francez.

Proiecţii în concurs şi premii

Pentru participarea la acest concurs s-au primit producţii realizate după 1 ianuarie 2007, iar durata unui film nu depăşeşte 26 de minute, cu o anumită excepţie, secţiunea making of, unde sunt acceptate şi mediu-metraje. Juriul, care va fi alcătuit din personalităţi ale cinematografiei, precum profesor universitar doctor Florin Mihăilescu, profesor doctor universitar Sorin Botoşăneanu şi doctor în estetică şi filmologie, Gheorghe Ceauşu, va acorda şi diverse premii.

Printre acestea, marele premiu „7 Arte“, alte zece premii şi menţiuni, dar şi premii de Excelenţă. Suma totală a premiilor oferite este de 20.800 de lei. Pe lângă aceasta, organizatorii vor suporta cheltuielile de cazare, masă şi decontul transportului pentru un singur drum.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite