Călăraşi: Fermierii s-au bătut pe utilaje agricole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărfurile confiscate de la firmele care nu şi-au achitat datoriile către stat, scoase la licitaţie. Fiscul a reuşit să încaseze peste 600.000 de lei din vânzarea utilajelor agricole, deşi preţul a fost aproape la fel cu cel care se practică pe piaţă, între 6.000 şi 10.000 de lei.

Licitaţie cu utilaje agricole, aparţinând unei firme din Grădiştea ce fusese executată silit, a fost un succes, la care nimeni nu se aştepta. Pentru fiecare din cele nouă utilaje s-au înscris câte trei-patru persoane. „Au fost vândute utilaje agricole, tractoare şi combine, în valoare de 600.000 de lei“, a declarat Nicolae Mitran, şeful Administraţiei Publice a Comunelor.

Licitaţie reprogramată

Licitaţia fusese reprogramată de două ori pentru că nu se înscrisese nimeni. A treia oară, la licitaţie au participat 14 persoane care s-au „bătut“ pentru a obţine tractoare şi combine la preţuri avantajoase. „Licitaţia a fost foarte strânsă, mai ales că PAS-ul (suma cu care se ridică miza) a fost de 7.500 de lei“, a precizat Mitran. Un tractor a fost evaluat la acelaşi preţ cu cel de pe piaţă, variând între 6.000 şi 10.000 de lei, în funcţie de starea acestora, iar o combină uzată are preţuri cuprinse între 50.000 şi 200.000 de lei. 

Bunuri licitate
  
Pe lângă utilaje, Finanţele scot la licitaţie imobile , dar şi obiecte de îmbrăcăminte sau autoturisme. La începutul lubnii ianuarie 2011 au fost licitate o casă la Budeşti şi trei terenuri arabile extravilane. Casa şi un teren de 1.339,76 de metri pătraţi au fost scoase la licitaţie pentru 38.000 de lei, iar un teren de 1.00 de metri pătraţi s-a vândut cu 3.015 lei.
Pe 18 ianuarie 2011 a fost organizată o licitaţie de unde se puteau achiziţiona jeanşi, tricouri pentru femei şi sutiene Jolidon care însă nu a mai avut loc pentru că nu s-a înscris nimeni. „Nu am auzit de aceste licitaţii. M-ar tenta şi pe mine să licitez“, spune Nicoleta Mustăţea (25 de ani), şomeră.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite