Călăraşi: Eroul de la Lehliu Gară vrea să intre în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul, alături de fiica şi soţia sa
Poliţistul, alături de fiica şi soţia sa

Viorel Spânu, agentul care, iarna trecută, a salvat peste 40 de persoane blocate într-un tren înzăpezit în Călăraşi, este hotarât să intre în greva foamei. După reducerea salariului cu 25 %, şeful de post de la Poliţia Transporturi a ajuns să nu îşi mai poată plăti datoriile şi întreţine familia. Disperat, agentul Viorel Spânu spune că este hotarât să intre în greva foamei.

Iarna trecută, agentul Viorel Spânu salva aproximativ 40 de călători care rămăseseră blocaţi în trenul Rapid 685, Bucureşti-Constanţa, înzăpezit în camp, undeva între localităţile Săruleşti şi Lehliu. Alături de el, câţiva agenţi ai unei firme de pază, au încercat să îi scape pe călători de furia naturii dezlănţuite. „Nu mi-am făcut decât datoria. Nu puteam să-i las pe oamenii aceia acolo! Am luat de unul singur decizia, ştiind despre situaţia lor“, spunea, la vremea aceea, Viorel Spînu.

Între timp, situaţia s-a schimbat. Eroul de ieri este neajutoratul de astăzi. Şeful postului de Poliţie Transporturi Feroviare de la Lehiu Gară a ajuns într-o situaţie disperată. De când salariul său a fost redus cu 25%, omul spune că nu mai are cu ce să îşi întreţină familia.

Cumpără mâncare pe datorie

Este singurul care aduce bani acasă. Din salariul lunar de 2.100 de lei, bărbatul dă jumătate băncilor pentru un credit de nevoi personale de 40.000 de lei şi o descoperire de card de 15.000 de lei, pe care le-a făcut acum câţiva ani.

Agentul mai plăteşte lunar 600 de lei pentru mâncarea pe care o ia, de cele mai multe ori, pe datorie de la magazinul din apropierea locuinţei pe care o deţine în comuna Dragalina. „Iau pe datorie şi plătesc atunci când iau banii. Dar şi doamna de la magazin cât mă va mai păsui? Îmi crapă obrazul de ruşine când mă duc acolo şi îi spun vânzătoarei să mă treacă pe caiet“, spune Viorel Spânu.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite