Călăraşi: Elena Strună, mama-eroină cu 15 copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sunt 15, niciodată nu le-a uitat numele. Îi iubeşte pe toţi la fel de mult şi nu şi-ar închipui viaţa fără o casă plină de râsete de copii.

Elena Strună(43 de ani), din comuna Modelu, a fost gravidă timp de 11 ani din viaţă. Deşi fiecare sarcină i-a creat numeroase probleme, femeia nu a abandonat niciodată. „ De la 3-4 luni cu fiecare copil în parte am avut complicaţii. Nu puteam să duc sarcina la bun sfârşit“, povesteşte femeia cu emoţie în glas.

N-ai zice că a făcut nopţi albe şi că a plâns cu pruncii în braţe când aceştia erau bolnavi. Elena Strună nu are nici un rid. Spune că nu foloseşte nicio cremă de întreţinere. Râde tot timpul, împrăştiind în jurul său o bună-dispoziţie contagioasă. „Copiii mă ţin în viaţă. Mă bucur în fiecare secundă de ei şi n-am timp să mă mai gândesc la nimic. Nu mă plâng şi încerc să mă descurc în fiecare zi“, spune femeia.

Mezina Roxana

Dovezile de dragoste ale celor pe care i-a adus pe lume nu mai contenesc. Roxana(5 ani), mezina familiei, nu se dezlipeşte nicio secundă de mama sa. Are ochi negri, rotunzi, părul ondulat şi ne spune că este răsfăţa familiei. Copila merge la grădiniţa şi, pentru a demonstra, improvizează imediat un cântec. Mama o soarbe din ochi, iar fetiţa îi sare imediat de gât şi o sărută. „Este cea mai bună mămică din lume. Nu ne ceartă. Ne face toate poftele“, spune fetiţa, aşteptând ca Elena să-i confirme. Mama o ia în braţe şi-i mulţumeşte pentru momentul artistic.

S-au emoţionat

„Florentina, Mihai, David, veniţi să facem fotografii. Rebeca, Mihaela, Simona, haideţi şi voi“, îşi strigă Elena, copiii. Niciunul însă nu apare. Ca să-i scuze, mama ne şopteşte: „Ştia că veniţi, dar s-au emoţionat. Iertaţi-i, aşa sunt copiii“. Femeia ne explică faptul că 7 dintre cei 9 copii pe care îi mai are acasă nu vor să se lase fotografiaţi nici în ruptul capului.

„Se tem că vor râde oamenii de noi pentru că suntem o familie aşa de numeroasă“, spune femeia privind în podea, jenată de faptul că, de această dată, copiii nu-i dau ascultare. Toţi s-au încuiat într-una din camere şi strigau că nu vor să apară în ziar. Când şi când, afară, la geam, apărea unul dintre ei pentru a vedea dacă a trecut „pericolul“.

Bucurie colectivă

Pentru a depăşi momentul, Elena Strună ne spune că fiecare este un elev silitor şi niciunul nu i-a creat probleme. „Am considerat că este foarte important să meargă la şcoală. Nu ne plângem. Sigur că au fost şi situaţii când am fost strâmtoraţi cu banii, dar n-am cedat. Dumnezeu este cu noi şi ne ajută în fiecare clipă. Ne bucurăm de fiecare clipă pe care o petrecem împreună“, spune femeia, zâmbind.

Chiar dacă Elisia(11 ani) a fost diagnostică încă de la naştere cu sindromul Down, acest lucru n-a descurajat-o pe Elena. Şi-a învăţat fetiţa să socializeze şi o implică în toate activităâţile familiei.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite