Călăraşi: Echiparea maşinii pentru iarnă, un lux necesar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Enescu, administratorul unui magazin de piese auto, este mulţumit de vânzări
Marius Enescu, administratorul unui magazin de piese auto, este mulţumit de vânzări

Şoferii testează piaţa pentru a alege cele mai ieftine oferte, deşi şi acestea li se par scumpe. Aceştia se plâng de faptul că este o cheltuială mare într-un timp scurt. Echiparea de iarnă a unei maşini poate ajunge lejer la 800 de lei.

Vânzătorii magazinelor de profil abia mai fac faţa valului de clienţi care vor să-şi echipeze maşina pentru iarnă. Conducătorii auto sunt obligaţi să-şi cumpere anvelope de iarnă în mai multe tranşe, deoarece acestea sunt scumpe, iar salariile sunt din ce în ce mai mici.
Vestea că toate maşinile trebuie să fie dotată cu echipamente de iarnă: cauciucuri, lanţuri, lopată, raşchetă, a fost primită cu drag numai de patronii firmelor de piese auto.Vânzările magazinelor de profil au început să se mărească, cu 20-30%, odată cu noile reglementări privind echipamentele de iarnă.

Firmele, pe profit

„Este normal că veniturile firmei s-au mărit. Oamenii se văd nevoiţi să-şi cumpere cele necesare. Decât să primească amendă, mai bine îşi echipează maşina după reglementări“, ne-a spus Marius Enescu, administratorul unui magazin de piese auto. Şoferii recunosc că este necesar să înlocuiască cauciucurile de vară cu cele de iarnă, mai ales că s-au anunţat temperaturi foarte scăzute în ultima vreme şi nu mai este foarte mult timp până ce se aştern nămeţii.

Peste 800 de lei

Şoferii vor cheltui peste 800 de lei pentu a-şi echipa maşina corespunzător. Sumele pe care trebuie să le scoată din buzunar şoferii variază în funcţie de autoturismul pe care îl deţin.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite