Călăraşi: Ecaterina Petrescu luptă să dea statului copilul pe care îl are în plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De profesie asistent maternal, femeia a făcut numeorase demersuri pentru „a scăpa“ de copilul care i-a creat probleme. Autorităţile au tratat-o cu indiferenţă, motivând că nu-i pot rezolva problema, deoarece nu au libere în centre ca să îl poată primi.

Ecaterina Petrescu, o femeie în vârstă de 52 ani, a ales să fie asistent maternal, pentru că iubeşte copiii şi a dorit să le poată oferi un cămin şi o şansă celor care sunt abandonaţi în centrele de plasament. Aşa începe povestea femeii care a vrut să facă un bine şi, spre surprinderea ei, a trecut prin momente neplăcute din cauza băiatului care îl creşte.

Acum 12 ani l-a luat în plasament pe Cristi care avea trei ani, crescându-l şi iubindu-l ca pe propriul ei copi „ Îl iubesc ca pe băiatul meu şi îi vreau doar binele, de aceea l-am şi luat ca să am grijă de el,“ povesteşte femeia. Pe lângă Cristi, femeia mai are un băiat pe care l-a luat tot de la trei ani, iar acum are nouă ani.

Plângeri

În clasa a VI-a, Cristi a început să o ia pe un drum greşit şi să îi creeze probleme femeii care l-a crescut şi a avut grijă de el. A început să nu mai asculte de nimeni, să fure bani din casă şi de la vecini. „Când am văzut că nu pot să mă înţeleg cu el şi că face numai rele, am depus plângere la Protecţia Copilului ca să îl ia pentru că numai puteam să fac faţă,“ a precizat Ecaterina Petrescu.

Când şi-a spus of-ul a primit un răspuns care a nemulţumit-o, dar şi care a lăsat-o fără replică. „Mi s-a spus că nu mai sunt locuri în centru lde copii de la Perişoru, iar un alt asistent maternal nu îl va lua că este prea mare. Până se eliberează vreun loc, trebuie să mă descurc cu el,“ explică femeia. În fiecare an a depus plângere, dar fără nici un rezultat.

Mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului„Adevărul de Seară Călăraşi“.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite