Călăraşi: 120 de elevi au luat bac-ul în urma contestaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 700 de elevi din judeţul Călăraşi  au aşteaptat cu sufletul la gură afişarea rezultatelor contestaţiilor la examenul de bacalaureat.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a afişat listele cu cei cărora le-au fost reevaluate lucrările şi care au reuşit să obţină puncte în plus pentru a fi declaraţi absolvenţi de liceu ori pentru cei care au cerut mărire de medie. Cele mai multe lucrări contestate, din totalul celor 748 înregistrate, au fost la limba şi literatura română, 265,  258 la matematică, 27 la istorie, 123 la biologie, 29 la chimie, 50 la fizică, 22 la geografie, 10 la informatică, 6 la socio-umane şi 18 la economie.

„ Cu aceste contestaţii sperăm să creştem cu 2-3 procente rata de promovabilitate la nivelul judeţului, însă multe dintre cereri au fost pentru mărire de notă. Eu spun că, pe bună dreptate, pentru că este vorba despre copii foarte buni. Au reuşit astfel să mai câştige  câte o jumătate de punct la mediile iniţiale“, a declarat prof. Constantin Tudor, inspector –şef  al Inspectoratului Şcolar al judeţului Călăraşi.

55% rată de promovabilitate

Tot prof. Constantin Tudor ne-a confirmat că 120 de elevi au reuşit să promoveze, după ce examinatorii le-au recorectat lucrările.„În acest moment, din cei 2308 de elevi înscrişi pentru a susţine examenul de bacalaureat, 1275 au promovat, iar 1.28 au fost respinşi. Procentul de promovabilitate al examenului se ridică acum, la nivelul judeţului la 55%“, a mai spus prof. Tudor

AFLĂ DE AICI REZULTATELE FINALE

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite