Călăraşi: Drumurile pline de zăpadă au înghiţit 240 de tone de material antiderapant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a pus stăpânire pe tot judeţul, ninsoare a încetat azi-noapte, însă a făcut loc gerului, chiuciurei şi ceţii. Toate drumurile din judeţ sunt practicabile, deşi s-a depus un strat consistent de zăpadă.

Drumarii au fost însă la datorie şi au împrăştiat 240 de tone de material antiderapant pentru ca traficul să nu fie dat peste cap de omăt. „ Nu avem situaţii speciale pe niciun drum din judeţ pentru că actionăm continuu pentru a nu se bătărori zăpada. Stratul depus pe şosele măsoară 2 centimentri“, ne-a declarat Gheorghe Irimiaş, şeful Secţiei Drumuri Călăraşi.

Până azi dimineaţă, pe A2, până la Drajna s-a acţionat cu 6 ATB-uri şi s-au consumat 56 tone material antiderapant. Pe A2- Feteşti au fost scoase în teren 9 ATB-uri şi un Unimog, fiind consummate 120 de tone de sare şi nisip. Pe toate drumurile din judeţ s-a acţionat, noaptea trecută, cu 4 ATB-uri şi un Unimog, care au împrăştiat 64 tone material antiderapant.

A2, sub asediul ceţii

Ceaţa a dat de furcă şoferilor şi azi dimineaţă, pe Autostrada Soarelui circulaţia fiind îngreunată din cauza vizibilităţii reduse. La ora 7.20, pe porţiunea de drum, cuprinsă între kilometrii 36 şi 64 traficul s-a desfăşurat cu dificultate din cauza ceţii care a redus vizibilitatea sub 20 de metri. Şoferii au fost avertizaţi să folosească luminile de ceaţă, să circule cu viteză redusă şi să mărească distanţa de siguranţă în mers între autovehicule.
 
De vineri se încălzeşte

După ninsoarea de ieri, vine frigul. Meteorologii prognozează temperaturi de minus 14 grade în această noapte. Nici în următoarele trei zile, vremea nu dă semne că s-ar încălzi. Abia de vineri vom avea parte de temperaturi pozitive.
„Ninsoarea s-a oprit şi lasă locul gerului. Următoarele trei zile sunt extrem de friguroase, însă, de vineri, vremea se la încălzi uşor, având valori pozitive de zero grade Celsius“, ne-a declarat Vasile Torică, şeful Serviciului din cadrul Centrului Regional Dobrogea.




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite