Călăraşi: Dr. Viorica Gheorghiţă, doamna de fier de la Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De cinci ani îi trec prin mâini cele mai grave cazuri medicale şi ajunge, de multe ori, să petreacă şi 31 de ore în gardă.

Viorica Gheorghiţă este medicul pentru care profesia este mai presus de orice. Din anul 2005 este coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Călăraşi, dar şi al SMURD. În total, are în subordine 130 de persoane, dar nu i se pare dificil pentru că face totul din suflet şi cu multă dăruire pentru pacienţi.

„ La noi ajung cele mai dificile cazuri şi dacă nu eşti bine pregătit şi nu ai prezenţă de spirit să acţionezi în 3-5 minute, poţi să pierzi bătălia. De fiecare dată, mă trec emoţiile, dar sunt foarte stăpână pe mine şi reuşesc să depăşesc orice obstacol“, a spus dr. Gheorghiţă. 

Cei mai frumoşi ani

Admisă prima la Liceul Sanitar din Suceava, Viorica Gheorghiţa  a ajuns, aşa cum era firesc, să dea admitere la Facultatea de Medicină din Cluj Napoca, specializarea medicină de urgenţă. „Au fost cei mai frumoşi ani din viaţă, altceva nu mi-am dorit să fac, totul a decurs normal pentru desăvârşirea cariere“, a spus doctoriţa. A ajuns la Călăraşi în anul 2005, când a ales repartizarea de la rezidenţiat, deşi alţi colegi de-ai săi au dat bir cu fugiţii.

„ La Camera de Gardă existau 2 paturi şi 3 sonde, era dezastru. Încet, încet, cu ajotul colegilor mei care m-au sprijinit enorm am reuşit să creăm ce se vede astăzi. O unitate modernă, dotată cu aparatură de ultimă generaţie şi, vreau să cred, cu servicii de calitate“, a spus medicul.

Misiune îndeplinită

Dr. Gheorghiţă, persoană cu dublă cetăţenie, româno-italiană, obţinută în urma căsătoriei, spune că cea mai mare satisfacţie a muncii sale este dată de reuşitele medicale pe care le înregistrează cu fiecare caz. „Când pot să redau zâmbetul unui pacient, simt că mi-am îndeplinit misiunea. Când pacientul îşi aduce aminte, foarte rar, ce-i drept, şi trece să-mi spună un simplu „mulţumesc“, atunci mă copleşeşte bucuria“, a precizat dr. Viorica Gheorghiţă.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite