Călăraşi: Două persoane au fost rănite după ce au căzut de pe o schelă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi cetăţeni bulgari au fost răniţi, în jurul orelor 14.00, în parcul Dumbrava, în timp ce efectuau lucrări de construcţie la hotelul unui om de afaceri din Călăraşi. Potrivit inspectorilor ITM, cele două persoane s-au accidentat după ce au căzut de pe o schelă pe care nu o montaseră corespunzător.

Ora 15.00

Cele două victime au fost transferate la chirurgie ATI, unde vor fi supuse unor noi investigaţii pentru a se stabili exact ce traumatisme au suferit în timpul căderii de la mai bine de 7 metri. „Politraumatismele pe care le au nu pun probleme deosebite, dar nu este nici foarte uşor. Aşteptăm să vedem cum evoluează“, ne-a declarat dr. Viorica Gheorghiţă, medic coordonator UPU Călăraşi. 

Poliţiştii au deschis o anchetă

La locul accidentului s-a deplasat deja un echipaj de poliţie şi doi inspectori ITM pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul. Cele două victime erau angajate  ale unei firme de construcţii din Bulgaria ce fusese contractată de omul de afaceri călărăşean Hristu Geambazu pentru lucrările la hotelul care se ridică în parcul Dumbrava.

Victimele au primit îngrijiri medicale de urgenţă şi, deocamdată, starea lor de sănătate nu este pusă în pericol. „Avem deja inspectorul în construcţiii şi pe cel de sănătate în muncă la faţa locului, efectuează cercetări. Deocamdată putem spune că este doar un eveniment iar în funcţie de zilele de spitalizare va putea fi calificat, sau nu, ca accident de muncă“, declara în urmă cu câteva minute Valentin Gâdea, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Călăraşi.

Vom reveni cu amănunte.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite