Călăraşi: Doar 169 dintre elevi au luat BAC-ul, la a doua strigare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 1.118 de candidaţi care nu au reuşit să ia din prima bacalaureatul, doar 169 au obţinut medii de promovare în cea de-a doua sesiune a examenului.

Tinerii au aşteptat cu nerăbdare să vadă ce note au obţinut la examenul de bacalaureat. Rezultatele au fost afişate ieri în cele două centre de examinare din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu“ şi al Colegiului Economic Călăraşi. Colegiul Agricol „Sandu Aldea“, a avut cei mai mulţi promovaţi, 30 de elevi, în timp ce la Grupul Şcolar Agricol Fundulea niciun candidat nu a obţinut media 6.

Pentru că doar 169 de elevi au reuşit să promoveze examenul maturităţii, foarte mulţi din cei picaţi a doua oară au început deja să depună contestaţii. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, se vor afişa joi. Anul acesta, în sesiunea iunie, doar 55% din elevi au reuşit să promoveze examenul, 5% dintre aceştia în urma contestaţiilor.   

Gata BAC-ul, urmează admiterea


Pentru norocoşii care vor obţine medii de trecere, sunt disponibile foarte multe locuri la facultăţile de stat sau private din ţară, dar şi din judeţ. La Călăraşi, spre exemplu, sunt puse la bătaie la Facultatea de Management şi Inginerie Economică în Agricultură 60 de locuri cu taxă. Profilul este Inginerie Economică în Agricultură, iar înscrierile se fac între 6 şi 24 septembrie.

Pentru anul universitar 2010-2011, taxa este de 1.950 de lei. Prima taxă care se va achita este de 780 de lei, iar celelalte două, în valoare de 582 de lei, se vor achita înainte de sesiunile de examen. „Este foarte mare abandonul şcolar, de aceea, am decis ca prima tranşă să fie mai mare“, spune Daniela Creţu, directoarea facultăţii.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite