Călăraşi: Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală se desfiinţează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a reduce cheltuielile bugetare, Guvernul s-a decis să desfiinţeze Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală(DADR). Lucrurile nu vor rămâne în acest stadiu. Se reînfiinţează Direcţia pentru Agricultură. 

 În acest moment, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală(DADR) are 18 centre locale în tot judeţul, la care sunt afiliate câte 3-4 comune cu inspectori în teritoriu. La nivelul judeţului Călăraşi sunt angajate în acest moment 70 de persoane la DADR. Pentru a reduce cheltuielile de la bugetul statului, guvernanţii au decis ca 60% din personal să fie demis.

Pentru a face acest lucru se vor reorganiza Direcţiile pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din toată ţara. Guvernul a aprobat la 21 iulie 2010, pachetul legislativ privind reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale(MADR) şi a instituţiilor subordonate. Astfel la Călăraşi, până în luna septembrie trebuie desfiinţată DADR, iar în locul acesteia se va înfiinţa Direcţia pentru Agricultură, iar Dezvoltarea Rurală va fi subordonată direct MADR. În momentul înfiinţării Direcţiei de Agricultură, aceasta va avea doar 28 de posturi ce vor fi ocupate prin concurs.

Angajaţi insuficienţi

Directorul executiv al instituţiei, Aurelian Dobre, spune că DADR are oricum angajaţi insuficienţi ce fac munca a două persoane „Având în vedere faptul că suntem al treilea judeţ din ţară în producţiile de cereale şi plante tehnice şi avem 9.000 de exploataţii agricole, iar mărimea fermelor este net superioară faţă de alte judeţe, ar trebui gândite aceste lucruri.

Guvernul ar trebui să ţină cont de specificul fiecărui judeţ în parte“, afirmă Aurelian Dobre. Acesta a revenit la conducerea DADR Călăraşi în urmă cu două săptămâni, după o pauză de un an, perioadă în care s-a pensionat „Motivul pentru care am fost reîncadrat în funcţie este acela că cel mai probabil cei de la minister aveau nevoie de un om cu experienţă care să poată face toate aceste lucruri. Lucrez în agricultură din 1973, de când am terminat facultatea “, adaugă Dobre.

Reorganizare                                                                                                        

Conform Comunicatul de presă a MADR, Direcţiile pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Judeţene (DADR) şi a municipiului Bucureşti se reorganizează în Direcţii pentru Agricultură Judeţene şi a municipiului Bucureşti, ca instituţii publice deconcentrate, aflate în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, finanţate integral de la bugetul de stat, prin preluarea activităţii de la Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti, care se desfiinţează prin absorbţie.

La data de 30 iunie 2010, numărul de posturi la nivelul MADR şi subordonate era de 12.580 ocupate şi 722 vacante. În urma restructurării, la data de 1ianuarie 2011, numărul total de posturi pentru MADR şi instituţiile aflate în subordinea sa va fi de 9.759, comparativ cu 13.302 în prezent, deci o reducere totală de 3.543 de posturi. Directorul DADR e de părere că aceste reorganizări nu vor face decât să înrăutăţească lucrurile şi că nu sunt decât decizii luate fără ca cineva să se gândească la efectele ce le vor produce în viitor„Aceste lucruri au fost făcute ca toate celelalte în ultimii 20 de ani, plezneli din picior, nu se gândesc decât la momentul actual nu şi la consecinţe“, declară acesta.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite