Călăraşi: Diana Pătărlăgeanu a lăsat handbalul pentru canotaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A avut nevoie de timp ca sa aleagă canotajul în detrimental handbalului, dar acum nu regret câtuşi de puţin pasul făcut.

La şcoala generală, a făcut handbal, fiind o obişnuită a echipei şcolii. În timpul unui antrenament, Diana a fost observată de antrenorul Daniel Bănăţeanu, care i-a propus să participe la o selecţie pentru a intra în echipa de canotaj. „Iniţial, nu am vrut, pentru că nu ştiam despre ce este vorba şi nu mă încânta“, rememorează Diana. După ce s-a gândit mai bine, tânăra a decis să îşi încerce norocul la canotaj. A trecut cu brio selecţia şi de trei ani practică mai mult decât bine canotajul, reuşind să câştige multiple medalii.

Respiră aer montan

Adolescenta stă de doi ani la Snagov, la Centrul Naţional Olimpic de pregătire pentru Juniori, şi frecventează şi cursurile liceului „Mihail Kogălniceanu“ din localitate. „Îmi continuu liceul la Snagov, pentru că ajung foarte rar în Călăraşi“, spune Diana. La Snagov, are un program foarte bine stabilit, pe care trebuie să îl respecte cu stricteţe.

Face câte două sau trei antrenamente pe zi, durata fiecăruia nefiind vreodată mai mică de o oră jumătate. Vara, iese pe apă, iar iarna face ergometru, alergare şi forţă. Diana trage tare pentru concursul de ergometru, care va fi organizat în ultima lună a anului în curs.

Medaliată cu argint şi bronz

Diana a câştigat locul al II-lea la Campionatul Naţional de la Năvodari, în vreme ce la Regatele Internaţionale din Belgrad a câştigat medalia de bronz şi argint, aceleaşi rezultate având să le obţină şi în Bulgaria. „Am participat la multe concursuri şi am obţinut diverse premii, sunt foarte mândră de ce am realizat până acum“, spune tânăra, cu zâmbetul pe buze. Deşi canotajul îi ocupă foarte mult timp, Diana nu neglijează şcoala, iar notele sale sunt mai mereu de nouă şi zece.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite