Călăraşi: Deszăpezirea, o necunoscută pentru autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2009 autorităţile au pregătit pentru intervenţii 35 de utilaje
În 2009 autorităţile au pregătit pentru intervenţii 35 de utilaje

900.000 de lei au fost alocaţi pentru curăţarea drumurilor de nămeţi. Deşi meteorologii au anunţat că va fi o iarnă grea, cu zăpezi abundente, până în acest moment autorităţile au pregătit doar planul de „bătaie“. Abia săptămâna viitoare, edilul oraşului, Nicolae Dragu, se va întâlni cu directorii societăţii Urban ca să stabilească ce măsuri trebuie luate.

Anul trecut, doar în luma decembrie s-au cheltuit 800.000 lei, iar în ianuarie, februarie şi martie 2010 au mai fost alocate încă 2.200.000 de lei pentru dezăpezirea judeţului. Pentru eliberarea drumurilor de sub povara nămeţilor au fost puse în funcţiune 35 de utilaje. „

Toate utilajele pe care le avem au funcţionat pentru dezăpezirea judeţului. Anul acesta sper să ne descurcăm, cu toate se anunţă cea mai grea iarnă din ultimii o mie de ani“, a explicat Petru Bancu, Şef Serviciu Producţie Tehnică Urban.

Planuri peste planuri

Până în momentul de faţă, planul pentru dezăpezirea judeţului este făcut, dar abia săptămâna viitoare va fi aprobat. Licitaţia organizată pentru utilaje a fost câştigată de societatea Urban, iar aceasta se ocupă de pregătirea utilajelor speciale pentru că zăpada ce va veni să nu dea bătai de cap călărăşenilor.

De fapt, în ultimii opt ani, Urban s-a ocupat de deblocarea drumurilor de nămeţi.„ Urban este responsabilă pentru cele necesare. Ştiu că mai cooptează şi alte firme pentru subcontractări ca să dispună de mai multe utilaje“, a spus Picu Şişman, viceprimarul oraşului.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite