Călăraşi: Deşi iarna bate la uşă, oamenii cumpără lemne cu ţârâita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Enache spune că îi este frică de iarna ce va veni şi îşi cumpără lemne de pe acum
Mariana Enache spune că îi este frică de iarna ce va veni şi îşi cumpără lemne de pe acum

Cei care nu şi-au cumpărat astă-vară lemne de foc, odată cu instalarea frigului au fost obligaţi să-şi facă provizii pentru a nu dârdăi în case.

Chiar dacă nu au bani, scăderea bruscă a temperaturilor dă bătai de cap celor care folosesc lemne pentru încălzire. Oamenii profită de pe urma faptului că preţurile la lemne nu au luat-o razna şi încercă să se aprovizioneze pentru iarnă. Depozitele şi-au pregătit stocuri mari pentru iarna ce bate la uşă şi pentru clienţii amatori.

Marfă pe alese

Comercianţii sunt în toiul pregătirilor pentru iarnă. Depozitele sunt pline de marfă numai bună pentru perioada ce va veni. Salcâmul se vinde la preţul de 150 de lei metrul ster, salcia la 100 de lei metrul ster, plopul la 90 de lei metrul ster, iar ulmul şi frasinul la 135 lei metrul ster. Lemnul de fag şi salcie se vând cel mai mult deoarece au un preţ mai mic, iar la cele cu preţuri mai mari nu se mai înghesuie nimeni. „Chiar dacă lemnele scumpe sunt de foarte bună calitate, ard mai greu şi deci, păstrează şi căldura în casă pentru mai mult timp, nimeni nu dă năvală. Oamenii au strâns bănuţii cu mare greutate şi cumpără ce este mai ieftin“, ne-a spus Viorel Dulgheru, reprezentantul unui depozit de lemne, situat pe şoseaua nta Nord. Varia

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite