Călăraşi: De la 1 iulie, declaraţia unică se depune doar electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform Ordonanţei de urgenţă, termenul limită de obţinere a certificatului digital este 1 iulie 2011.

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.117/ 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/ 2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar – fiscale, se asigură cadrul legislativ unitar în ceea ce priveşte definirea veniturilor pentru care există obligaţia de calcul, reţinere, plată şi declarare a contribuţiilor sociale precum şi baza de calcul a acestora.

În acest sens, actul normativ reglementează definirea unitară a veniturilor pentru care există obligaţia plăţii contribuţiilor sociale, în concordanţă cu veniturile salariale sau asimilate salariilor supuse impozitului pe venit.

De asemenea, actul normativ asigură cadrul legal pentru implementarea unei singure declaraţii prin care să se realizeze atât declararea obligaţiilor de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, cât şi declararea elementelor necesare stabilirii stagiilor de cotizare ale persoanelor asigurate în sistemul asigurărilor sociale.

Declaraţia se depune lunar, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul portalului e-Romania, de către contribuabilii care deţin certificat digital calificat.

Până la data de 1 iulie 2011 declaraţia poate fi depusă la organul fiscal competent sau la unul dintre ghişeele acreditate de Ministerul Finanţelor Publice, în format hârtie, semnat şi ştampilat, conform legii, însoţit de declaraţia pe suport electronic numai  de către contribuabilii care nu deţin certificat digital calificat.

De la 1 iulie, numai depunere electronică

Începând cu jumătatea anului 2011, depunerea declaraţiei unice se va face în mod obligatoriu NUMAI în format electronic, la distanţă, ceea ce va simplifica si mai mult sarcinile  contribuabilului.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite