Călăraşi: De Ziua Marinei se vor cheltui 30.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat, ieri, în sedinţă ordinară,  suma necesară pentru aniversarea zilei de 15 august, "Ziua Marinei". 30 000 de lei din bugetul local se vor cheltui pentru organizarea întrecerilor sportive, spectacolelor cultural artistice şi obiceiurilor specifice marinarilor.

Consilierii locali au hotărât, ieri, că şi anul acesta, la Călăraşi, să aibă loc pe 15 august 2010, sărbătoarea  „Ziua Marinei“. Programul special începe la ora 9,00 cu oficierea sfintei liturghii de către P.S. Vincenţiu Ploieşteanu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. După slujba de pomenire de la „Crucea marinarului” în Parcul Central, deschiderea oficială a serbărilor „Zilei Marinei” va avea loc la ora 12.oo.  Din program amintim: defilarea navelor, nunta marinărească, concursuri de bărci, caiac-canoe, canotaj, înot, desene pe asfalt, pescuit, table, şah, dar şi premierea tinerelor talente, a elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare şi a sportivilor călărăşeni.

Ca în fiecare an, probele de prinderea raţelor şi mersul pe şcondru vor face deliciul călărăşenilor care vor fi prezenţi în Parcul Central, pe malul Borcei .În aceeaşi zi vor avea loc şi „Serbările Soarelui“, manifestare organizată de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Călăraşi, în cadrul căreia se vor desfăşura concursuri de fotbal, înot, volei, pe plaja de la Podul 4. Anul acesta, aleşii locali au stabilit alocarea din bugetul local a sumei 30.000 lei pentru organizarea întrecerilor sportive, spectacolelor cultural artistice şi obiceiurilor specifice marinarilor, aceaşi sumă ca în anul anterior.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite