Călăraşi: David Harton, sportivul pasionat de literatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din clasele primare, adolescentul s-a implicat în diverse proiecte, lucru care nu l-a împiedicat să obţină performanţe la competiţii la limba română şi în domeniul sportiv.

„În primul an de gimnaziu mi s-a părut dificil. Eram mai multe materiii, mai mult de lucru, mi-a fost greu să mă familiarizez cu noua postură de elev. Încet-încet, am reuşit să fac performanţă. Totul a început cu limba şi literature română, având-o professor coordonator pe Maria Culea“, spune adolescentul.

Datorită acesteia, David spune că i s-au deschis noi orizonturi de afirmare şi oportunităţi de cunoaştere. „Este singura care m-a încurajat să nu cedez şi să merg pentru a învinge orice obstacol“, aprecizat elevul.

„Muguri de lumină“

Este un sportiv convins şi un participant consecvent şi la alte proiecte care au fost derulate de unitatea în care învaţă.„ Participând la diverse concursuri şi olimpiade am înţeles că este foarte important să doreşti să-ţi depăşeşti limitele. Performanţele obţinute m-au încurajat să studiez în continuare pentru a-mi desăvârşi cunoştinţele“, spune adolescentul. Alături de alţi colegi face parte din cercul de creaţie literară „Muguri de lumină“.

„Nu este dificil deloc dacă îţi place ceea ce faci. Această materie m-a fascinat dintotdeauna. Îmi place să dau frâu liber imaginaţiei şi realizez eseuri şi compuneri. Chiar dacă poate părea ciudat că sunt un sportiv convins, consider că este necesar să desluşesc tainele limbii române“, a mai spus David.

Zeci de premii

A participat, alături de doi dintre fraţii săi, Claudiu(15 ani) şi maria(11 ani) la numeroase concursuri şi olimpiade şcolare unde au obţinut zeci de premii. „Am reuşit să mă clasez pe locuri fruntaşe şi să scot punctaje bune la „Poveştile cangurului“, la concursul de creaţie literară, desfăşurat cu ocazia Zilei Internaţionale a Mării Negre şi la concursul naţional de evaluare în educaţie“, a precizat adolescentul.

Handbal de performanţă

Este pasionat şi de biologie, dar spune că sportul l-a atras dintotdeauna. De doi ani practică handbal de performanţă, sport despre care David spune că îi aduce satisfacţii. „Nu se pot compara cu nimic emoţiile pe care le trăiesc la un meci official de handbal. Pentru performanţe în teren am obţinut, alături de echipă, prima medalie din viaţa mea“, a povestit David Harton. Spune că nu neglijează şcoala pentru a juca handball, însă alocă timp sufficient şi pentur pregătirea sportivă.

„Nu sunt dificile antrenamentele. Consider că sunt necesare pentru a mă dezvolta armonios şi pentru a fi sănătos. Mişcarea ar trebui să facă parte din viaţa oricărui tânăr“, a adăugat elevul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite