Călăraşi: Curăţenia de primăvară e în toi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi copacii plantaţi în urmă cu 30 de ani au fost înlocuiţi cu tei. În scuaruri au fost plantaţi 300 de trandafiri. Autorităţile locale au început curăţenia de primăvară. Pe cele mai importante artere din oraş, angajaţii Serviciului Pavaje şi Spaţii Verzi taie copacii plantaţi în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Pe Bd. Nicolae Titulescu, pe Aleea Centralei, dar şi în centrul oraşului, curăţenia este în toi. Arborii care sunt puşi la pământ vor fi înlocuiţi cu tei. Tot în aceste zile, începe şi curăţarea trandafirilor din spaţiile verzi ale oraşului, dar şi plantarea altor flori. „Pentru curăţenia oraşului, 25 de angajaţi ai Serviciului Spaţii Verzi şi Pavaje, lucrează ca pomii şi florile să fie plantaţi, scuarurile să arate frumos, ca toţi călărăşenii să se bucure de venirea primăverii şi de frumuseţea florilor“, ne-a spus Adriana Brânză, director la Serviciul Spaţii Verzi şi Pavaje.

Trei sute de tei

Până pe 25 aprilie 2011, campanile de înfrumuseţare a oraşului este în toi. S-a început tăierea bătrânilor copaci, care sunt înlocuiţi cu 300 de tei. „ Curăţenia se va termina chiar înainte de Paşte, timp în care vor fi plantaţi 300 de tei, tot atâţia trandafiri, dar şi alte flori în toate scuarurile“, ne-a declarat Adriana Brânză.

Flori din serele oraşului

Scuarurile din oraş vor fi curăţate şi vor fi plantate pansele, miozilis, primula, silina şi trandafiri. „Toate florile care vor fi plantate, inclusive cei trei sute de trandafiri, sunt aduse din serele municipiului. Nu cumpărăm din altă parte nimic, din moment ce avem sere“, a mai adăugat Adriana Brânză.

Mai puţini bani

În anul 2010, autorităţile locale a alocat pentru curăţenia arterelor din oraş suma de 900.000 de lei, iar în anul 2011, nu au fost disponibili decât 350.000 de lei. „Anul trecut am avut mai mulţi bani şi am putut planta 2.500 de trandafiri şi 4.500 de arbuşti. Anul acesta suma a scăzut considerabil însă încercăm să construim ceva frumos chiar şi cu mai puţine fonduri“, ne-a mai spus Adriana Brânză.

Arterele unde se lucrează

Între 12-13 martie 2011 s-a făcut curăţenie în zona micro 6- între Bulevardul Republicii şi Prelungirea Bucureşti şi între Bulevardul Cuza Vodă şi Bulevardul Nicolae Titulescu. În zilele de 14-15-16 martie 2011 s-a lucrat în zona 10 Nivele, Strada Dunărea şi Aleea Liliacului, Bulevardul Nicolae Titulescu şi strada Ştirbei Vodă.

De pe data de 17 martie 2011 şi până pe 20 martie 2011, angajaţii de la Serviciul Spaţii Verzi şi Pavaje, au lucrat  pe strada Muşeţelului şi Aleea Constructorului, strada Ştirbei Vodă şi Cimitirul Mircea Vodă.

Citeşte mai mult despre acest subiect în ediţia de azi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite