Călăraşi: Cum a intrat familia Doiniţei Tudorache în suveica Tiţei Ungureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi dosarul Tiţei Ungureanu, fosta angajată a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), se află pe rolul instanţelor, păgubiţii sunt buni de plată în cazul contractelor de credit întocmite în fals.

Soţul Doiniţei Tudorache, Dan Laurenţiu Tudorache, s-a trezit, la data de 2 februarie 2009, cu o notificare de la executor prin care era înştiinţat că are de plătit 5.400 lei, în termen de 5 zile.„ Am rămas şocaţi, deoarece ştiam că nici eu, nici soţul meu nu făcusem vreun credit. Mai mult decât atât, după această situaţie, am aflat că şi părinţii mei, Mihaela şi Cristian Mugurel Toader au de restituit către bănci şi CAR peste 32.000 lei“, a declarat Doiniţa Tudorache. Mergând pe firul anchetei, aceasta a constatat că rudele sale sunt victimele escroacei Tiţa Ungureanu, la fel ca şi alţi 44 de călărăşeni. Pentru a ieşi din această încurcătură, oamenii au apelat la autorităţi, depunând plângeri penale în care au explicat că nu au niciun fel de implicare.„Am demonstrat prin expertize grafologice că soţul meu nu semnase contractul de credit şi nu se prezentase să ridice banii. Noi nu ştiam nici măcar că există o astfel de instituţie de împrumut la Călăraşi şi cu atât mai puţin unde are sediul. Cu toate acestea, am fost obligaţi să plătim ratele deoarece figuram ca titulari de contract“, a mai spus tânăra.

Adeverinţe false

Dan Laurenţiu Tudorache nu are habar cum a ajuns în această încrengătură. Soţia spune că, în urma anchetelor desfăşurate pe cont propriu, a constatat că Tiţa Ungureanu a eliberat o adeverinţă pe numele soţului său din care reieşea că este angajatul ei din care reieşea că este angajatul ei.„ Acest lucru se întâmpla în perioada în care soţul meu era angajat la o instituţie publică. Nu am avut niciodată cunoştinţă de acest fapt, până la momentul primirii notificării. O ştiam pe această femeie de la mama mea, dar nu s-a pus problema ca soţul meu să fie vreodată angajatul ei, cu atât mai puţin să ia un credit“, a spus Doiniţa Tudorache.

Prietenie cu...bucluc

În fapt, Tiţa Ungureanu a luat în numele lui Laurenţiu Tudorache 7.500 de lei de la CAR CFR Călăraşi. „ Tiţa Ungureanu a plătit din acest împrumut doar 2.100 lei, restul de 5.400 fiind imputaţi soţului meu, aşa cum , de fapt, era şi normal, pentru că el figura ca titular contractului. Noi am primit notificare de executare silită în momentul în care femeia a încetat să mai facă plăţi pentru achitatea creditului“, a precizat Doiniţa Tudorache. Tânăra spune că escroaca practica de mai bine de doi ani acest sistem de păcălire a diverselor persoane cu care intra în contact. „La familia mea a ajuns după ce a racolat-o în mod insistent pe mama, fără să dea însă de bănuit ce gânduri ascunse are. Nu ştim prin ce modalităţi a aflat adresa mamei, care s-a trezit, în repetate rânduri cu ea acasă. În toată această perioadă a mimat o prietenie dezinteresată. Tot în timpul în care era funcţionară a STS, Tiţa Ungureanu se ocupa şi cu vânzări clandestine de bijuterii din aur şi argint, dar şi de alte produse. Cred că în acest mod a reuşit să cunoască atâtea persoane care, ulterior, i-au devenit victime.

Fapte cu premeditare

Tiţa Ungureanu, în vârstă de 50 de ani, a fost arestată pentru că a fost suspectată de înşelăciune, fals şi uz de fals. Aceasta a indus în eroare o Casă de Ajutor Reciproc din Bucureşti, cu filiala în Călăraşi, prin falsificarea a 47 contracte de împrumut, adeverinţe de salariu şi angajamente de plată, cauzând un prejudiciu în valoare totală de peste 400.000 lei. Pentru aceste fapte, la 15 ianuarie 2010, Tribunalul Călăraşi a emis pe numele ei un mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite