Călăraşi: Cu 133 de lei umpli masa de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpărăturile pentru o masă modestă de sărbători, dar cu toate bunătăţile, se pot face şi în aceste zile, chiar dacă aglomeraţia este cuvântul de ordine în magazine. Pentru a veni în sprijinul clienţilor, minimarket-urile şi-au prelungit programul de lucru.

Forfota pentru cumpărarea produselor şi a bucatelor de Crăciun este în toi. Călărăşenii merg în toate magazinele pentru se uita întâi la preţuri şi după aceea, în funcţie de venit, achizioţionează ce le mai trebuie pentru sărbători.

Ionela Ene (26 de ani), lucrător comercial, spune că va cheltui pentru masa de Crăciun în jur de 500 de lei.

„Locuiesc cu soacra mea şi prăjiturile, cârnaţii, caltaboşii şi tot ce mai trebuie pentru masa festivă le facem acasă. Porcul l-am crescut la mama mea la ţară, a mai rămas să cumpărăm zahăr, făină, ulei, suc, fructe, cafea, nuci pentru prăjituri şi carne de pui şi vită. Dorim să avem un meniu diversificat, însă nu intenţionăm să cheltuim prea mult. Pentru tot ce ne mai trebuie am făcut listă şi ne ajung 500 de lei“, a spus Ionela Ene, lucrător comercial.

Nu mai mult de 100 de lei

De cealaltă parte, Ecaterina Stan (72 de ani), pensionară spune că mai mult de 100 de lei nu va cheltui pentru sărbătoare Crăciunului. „Sunt singură şi nu am de ce să cheltui foarte mulţi bani. O să fac câteva sărmăluţe, două-trei fripturi. Cumpăr un kilogram de portocale, o sticlă de suc şi probabil şi un cozonac. Mai mult de atât nu îmi trebuie mie şi o să îmi ajungă pentru două  sau chiar trei zile“, a spus Ecaterina Stan, pensionară.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite