Călăraşi: Cristian Secăreanu, campion la baseball

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de echipa sa, acesta a câştigat titluri naţionale, europene şi internaţionale. Prima data a intrat pe teren în urmă cu şapte ani şi mărturiseşte că, indiferent de efortul enorm depus, vrea să devină un mare sportiv.

Visul său este de a juca în Major League. Chiar dacă se antrenează patru ore pe zi, adolescentul spune că eforturile îi sunt răsplătite o dată cu obţinerea unor performanţe notabile. „Nu spun că nu e greu însă, pentru a fi cei mai buni, trebuie să muncim mult. Faptul că putem călători şi vizita diverse ţări şi că putem arăta lumii întregi că şi românii sunt talentaţi şi muncitori reprezintă cea mai mare satisfacţie“, mărturiseşte tânărul.

Patru ore de pregătiri

Pentru a avea putea obţine performanţă, tânărul se pregăteşte intens patru ore pe zi. Chiar dacă antrenamentul este destul de lung şi obositor, acesta nu se plânge niciodată. „M-am obişnuit cu acest stil. Facem alergări, gimnastică, exersăm pase, bătaia mingii, diverse tehnici de aruncat şi de prindere“, povesteşte Cristian Secăreanu.  Primul meci la care a participat a fost după doar două luni de pregătire. „Ţin minte şi acum primul meci. Am jucat la Botoşani. Mi s-a părut foarte greu şi am avut mari emoţii. Acum însă, după şapte ani, m-am obişnuit cu competiţiile “, mărturiseşte acesta. Cristian Secăreanu este prinzător în echipa de baseball.

Primii

Până acum a jucat în aproape 20 de competiţii naţionale şi internaţionale şi a reuşit să obţină performanţe notabile. A participat alături de echipa sa la Campionatul European şi au devenit vicecampioni europeni, în grupa B. „Competiţia a avut loc la Sofia, în Bulgaria, şi am concurat cu alte trei echipe“, spune Cristian. În 2010, am ieşit pe locul I, la Campionatul Naţional de Juniori II. La Campionatul Internaţional de Baseball, desfăşurat la Călăraşi, s-a clasat pe locul I.

Idolul său, Alex Rodriguez

Tânărul sportiv este decis să facă performanţă în baseball şi vrea să ajungă în Major League. „Voi continua să joc şi îmi doresc ca într-o zi să ajung asemenea idolului meu, Alex Rodriguez. El este cel mai bun baseballist din lume“, mărturiseşte tânărul. Chiar dacă o mare parte a zilei o petrece pe terenul de baseball, Cristian nu uită de lecţii, iar limba engleză este preferata sa. „E adevărat că mare parte a zilei o petrec la şcoală şi la antrenamente însă, nu pot şi nu vreau să neglijez şcoala. Este important să fiu la zi cu lecţiile şi să nu ratez nimic“, precizează sportivul. 

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite