Călăraşi: Copilul diagnosticat cu gripă porcină, tratat acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florica Stan, medicul de familie al copilului infectat cu virusul gripei porcine
Florica Stan, medicul de familie al copilului infectat cu virusul gripei porcine

Acesta a fost tratat acasă cu medicamente prescrise de medicul de familie. Pe 8 noiembrie 2010, micuţul a fost dus de către părinţi la medicul de familie, dr.Florica Stan, care l-a consultat şi care i-a recomandat un tratament antiviral.Tot atunci, medicul i-a prelevat un exudat nazo-faringian.

Micuţul de trei ani a fost dus la medicul de familie în data de 8 noiembrie 2010, iar acesta i-a recoltat exudatul nazo-faringian şi i s-a prescris tratamentul adecvat. Analizele prelevate din nas şi din gât au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală. „Judeţul nostru este sentinelă pentru supravegherea infecţiilor respiratorii şi a afecţiunilor compatibile cu gripa, de aceea i-au fost prelevate probe“, declară dr. Corina Şebe, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Simptome normale

Florica Stan, medicul de familie al copilului nu a bănuit nicio clipă că acesta ar putea fi infectat cu virusul gripei porcine. „Copilul a venit la mine în stare bună. Tuşea şi îi curgea năsucul, însă nu avea alte simptome sau stare de rău. Mama lui mi-a spus că avusese febră cu două zile înainte şi i-a dat un sirop pentru a-i scădea temperatura“, declară medicul. Aceasta spune că este singurul caz de gripă porcină pe care l-a întâlnit şi că, dacă micuţului nu i-ar fi fost prelevate probe, nu s-ar fi ştiut că a avut virusul pandemic AH1N1. 

Antivirale

Tratamentul pe care bolnavul l-a urmat a fost unul uşor cu antivirale. „Nu i-am prescris decât un tratament pentru tuse, pentru că avea puţin roşu în gât, şi pentru febră, preventiv. Ce prescriu pentru majoritatea copiilor care au viroze“, spune Florica Stan. Copilul a fost văzut de medic chiar şi astăzi şi este perfect sănătos. „Dacă ar fi avut alte probleme de sănătate, probabil că situaţia ar fi fost alta, însă, copilul a fost întotdeauna sănătos“, spune medicul. 

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite