Călăraşi: Virozele respiratorii fac ravagii în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de şcolari au fost diagnosticaţi cu afecţiuni respiratorii în ultima săptămână. Medicii epidemiologi atrag atenţia că aceste cazuri sunt în creştere alarmantă din cauza nerespectării măsurilor elementare de transmitere a bolii.

La nivelul judeţului, în ultima săptămână, s-au înregistrat 1.410 cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 17.8 % mai multe decât în săptămâna precedentă. Cele mai multe îmbolnăviri, peste 70% au fost înregistrate la copii. Cei mai afectaţi au fost copiii care fac parte din grupa de vârstă 5-14 ani. Medicii au constatat 629 de cazuri, la 22 dintre acestea fiind nevoie de spitalizare. În aceeaşi perioadă, s-au înregistrat şi 430 de cazuri de pneumonie în rândul micuţilor.

Măsuri obligatorii

Medicii epidemiologi atrag atenţia supra faptului că cele mai multe cazuri de boală au la bază nerespectarea normelor minime de prevenire. „Este explicabil de ce s-au îmbolnăvit atât de mulţi şcolari. Nu se ţine cont de măsurile elementare şi obligatorii de prevenire a difuzarii afecţiunilor transmisibile pe cale respiratorie.

Revenim cu recomandarea ca orice persoană cu semne de boală(febră, tuse, rinoree, dureri în gât ) să fie izolată la domiciliu până la consultarea medicului de familie. Niciun copil cu semne de boală respiratorie acută să nu fie dus şi să nu fie acceptat în colectivitate“, a declarat dr. Camelia Truică, medic epidemiolog.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite