Călăraşi: Comercianţii de petarde, vânaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilnic au loc razii pentru depistarea persoanelor ce comercializează ilegal pocnitori. Numai ieri au fost întocmite două dosare penale de către poliţişti pentru cei care vând petardele fără autorizaţie. Ieri, după amiază, o patrulă de poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Călăraşi, însoţită de un jandarm, a depistat pe Anghel Z. (43 de ani), din Călăraşi, în timp ce comercializa petarde, fără a avea a

Tot ieri, poliţişti au depistat pe strada Bucureşti, din Municipiul Călăraşi pe Zinca D. ( 45 de ani), în timp ce vindea o mie de petarde, fără a poseda autorizaţie. „Petardele, în valoare totală de 1.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând  se propune soluţie prin parchet“, declară Ramona Tudor, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

30 de puncte de vânzare

Autorităţile locale au autorizat doar 11 societăţi pentru a comercializa, prin 30 de puncte, petarde şi obiecte pirotehnice. Câte o societate la Olteniţa, Budeşti şi Modelu, iar la Călăraşi opt.

La Călăraşi, acestea pot fi găsite în zona Big Bazar, pe platoul Pieţei Big, în apropierea Supermarket-ului Penny Market şi a centrului comercial Agneza. Obiectele pirotehnice au 3 grame amestec şi fac parte din clasa I. Este vorba despre obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle şi inele de foc.

Comercializarea pocnitorilor copiilor sub 13 ani este interzisă. Echipe de control ale Inspectoratului Teritoriel de Muncă, Inspectoratului Judeţean de Poliţie vor efectua acţiuni pentru verificarea respectărilor prevederilor legale.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite