Călăraşi: Comercianţii care fură la cântar riscă să fie excluşi din piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţii economici sunt obligaţi să prezinte verificarea metrologică a cântarului pe care aceştia le folosesc
Agenţii economici sunt obligaţi să prezinte verificarea metrologică a cântarului pe care aceştia le folosesc

Autorităţile au intensificat, în ultimul timp, controalele în pieţe pentru a verifica legalitatea desfăşurării activităţii agenţilor economici şi producătorilor particulari.

Angajaţi ai Protecţiei onsumatorilor, Administraţiei Pieţe şi Oboare, inspectori de la Garda Financiară şi Biroul de Metrologie au intensificat controalele pentru a vedea cine este sau nu cu actele în regulă. Agenţii economici trebuie să aibă permanent factura şi avizele de expediţie ale mărfii, iar producătorii trebuie să deţină certificatul de producător.

Fiecare agent economic şi fiecare producător particular vor fi obligaţi să prezinte verificarea metrologică a cântarului pe care aceştia le folosesc. „Astfel vom face un climat de siguranţă în pieţe. Nimeni nu trebuie să fie păcălit, fiecare munceşte pentru bani şi nu este corect să fie furat la cântar“ ne-a spus Vasile Manea, directorul Serviciului Public Pieţe şi Oboare Călăraşi.

Excluderea din piaţă

Cei care închiriază tarabe au obligaţia de a afişa la loc vizibil datele de identificare ale societăţilor comerciale şi producătorilor , preţurile şi ţara de provenienţă ale produselor. „Persoanele care calcă strâmb vor fi sancţionate cu amenzi contravenţionale, iar cei care încalcă regulile în mod repetat riscă să fie excluşi din piaţă“, a mai spus Manea.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite