Călăraşi: Colegiul Economic, în competiţie cu 4 licee timp de 6 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din „Economic“, împreună cu doi dintre profesori, fac parte din acţiunea organizaţiei „Viitor Plus“ – „Eco provocarea“.

Concursul „Eco-provocarea“ este realizat de ONG-ul „Viitor plus“ împreună cu Tenaris, care este sponsorul principal al proiectului. Echipa este în concurenţă pentru câştigarea marelui premiu, în valoare de 3.000 de euro, cu alte 4 licee, „Barbu Ştirbei“ din Călăraşi şi alte trei din Zalău. Din 355 de aplicanţi, doar 10 dintre ei au avut şansa să devină eco-ambasadori.

Zece elevi ai Colegiului Economic, numiţi eco-ambasadori, împreună cu doi profesori luptă pentru un mediu înconjurător mai curat. Elevii sunt atent monitorizaţi de cei doi profesori eco-ambasadori, Elena Dinu şi Daniela Minea, împreună cu director adjunct Aurelia Ivanciu şi director Iulian Bobeică.

Eco-provocarea

Concursul propriu-zis începe pe 15 noiembrie 2010 şi durează timp de şase luni. „Eco-provocarea“ este un proiect de mediu ce vrea să schimbe comportamentul populaţiei şi vrea ca protecţia mediului să devină distractivă. Pe parcursul concursului elevii vor colecta diferenţiat deşeurile, vor planta copaci împreună cu alţi voluntari din liceu şi vor lupta pentru crearea cât mai multor spaţii verzi.

„Am devenit eco-ambasador din dorinţa de a avea un mediu înconjutător cât mai curat. Pentru a putea deveni eco-ambasador am dat un test online cu întrebări din protecţia mediului şi am fost ales pe baza rezultatelor testului. Sunt foarte fericit că pot ajuta la protejarea mediului în care trăiesc“ ne-a spus Cornel Nuţă, eco-ambasador.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite