Călăraşi: Clanul Ţaganu, reţinut pentru trafic de persoane şi de minori FOTO şi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Vlad, cunoscut sub porecla „Ţaganu“ a fost reţinut de poliţişti şi proocurorii DIICOT, alături de soţia sa, Gherghina şi fiul, Doru, pentru implicare într-o reţea de trafic de persoane şi de minori. Alături de aceştia, încă 9 complici au ajuns la audieri.

image

Aceştia au obţinut de pe urma exploatării victimelor 750.000 de euro. Gruparea este suspectă că a racolat, transportat şi exploatat sexual, în mai multe ţări din Europa, sute de tinere provenite din familii dezorganizate şi cu o situaţie financiară precară. În urma a 9 percheziţii în Călăraşi şi Ilfov, oamenii legii au reţinut cei mai importanţi membri ai grupării.


„În urma investigaţiilor complexe efectuate a rezultat că, în perioada 2006 – 2010, membrii grupării au racolat, transportat şi exploatat sexual în Spania, Grecia, Franţa şi Italia, sute de tinere provenite din familii dezorganizate şi cu o situaţie financiară precară. Din exploatarea victimelor, suspecţii ar fi obţinut aproximativ 750.000 de euro“, ne-a declarat inspector Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

image


Cei mai periculoşi

Anchetatorii spun că în toamna anului 2009, liderul reţelei infracţionale, Vlad Costel(42 de ani), împreună cu fiul său, Doru Vlad, au fost arestaţi preventiv, împreună cu alte persoane, pentru mai multe furturi din case de bani de pe raza judeţelor din sudul şi sud-estul României. În tot acest timp, activitatea infracţională pe linia traficului de persoane a fost continuată de ceilalţi membri ai grupării organizat. În baza probatoriului administrat în cauză, 12 persoane au fost reţinute de procurorii D.I.I.C.O.T. pentru trafic de persoane, trafic de minori, constituirea unui grup infracţional organizat, prostituţie şi proxenetism.

image
image
Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite