Călăraşi: Ciorbă de orez şi tocană de salam, meniul de criză la cantina sărăcilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte bucătari gătesc zilnic pentru 203 asistaţi sociali, majoritatea copii cu vârste de la 2 la 18 ani.

Maria Păuleţ, (73 de ani), este cea mai veche clientă a cantinei. Femeia merge, de 18 ani, în fiecare zi pentru a-şi lua hrana. A lucrat la IAS Călăraşi, dar nu a avut decât doi ani şi jumătate vechime, trecută în cartea de muncă. Bătrâna nu are niciun venit şi nici familie, singura sa sursa de hrană fiind porţia de la Cantina Sărăcilor.

Maria Păuleţ locuieşte într-o casă, unde proprietara a lăsat-o să aibă grijă de gospodărie, cât timp ea este plecată în străinătate.
„ Sunt foarte mulţumită de mâncare şi dacă această cantină nu va mai funcţiona, voi muri de foame. Am lucrat o viaţă şi nu mi-au trecut anii de muncă, acum nu am niciun venit. Mă mai mă duc la cimitir şi mai fac curat la morminte ca să câştig un ban“, a spus Maria Păuleţ.

Două feluri cu 6 lei

Pentru fiecare persoană, Primăria se alocă şase lei pe zi, bani din care trebuie să se gătească două feluri de mâncare. Ieri, persoanele asistate social au avut în meniu,  la felul I ciorbă de orez cu pui, la felul II tocană de cartofi cu salam şi o pâine. Sunt zile în care aceştia primesc şi desert, lucru care depinde de cât de mult costă ingredientele din care se prepară alimentele.

Mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite