Călăraşi: Cimitirul Sfântul Lazăr se extinde în obor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cimitirul Sfântul Lazăr se extinde pentru că nu mai sunt locuri de veci disponibile, iar cerereade morminte este în creştere.

Se extinde cimitirul „Sfântul Lazăr, deoarece nu mai sunt locuri de veci. În şedinţa Consiliului Local s-a hotărât ca din spaţiul oborului duminical să se ia suprafaţa de peste 8.000 de metri. „Era o necesitatea amenajarea unor locuri de veci, deoarece au decedat foarte mulţi oameni şi nu sunt locuri suficiente“, a declarat Picu Şişman, viceprimarul oraşului. Deocamdată nu se ştie exact câte locuri de veci se vor construi.

S-a renunţat la proiect

În urmă cu un an şi jumătate, consilierii locali au hotărât ca din suprafaţa oborului, aproximativ 4.000 de metri, să se construiască o localitate pentru rromi. „Trebuia să se construiască pentru rromi, dar dacă nu au reuşit să facă nimic, au renunţat. Acum au hotărât să mărească cimitirul“,a declarat Vasile Manea, director la Pieţe şi Oboare.La ultima şedinţă,consilierii au abrogat hotărârea pentru demararea construcţiilor pentru rromi.

8.000 de metri

Consilierii au dispus că pe o suprafaţă de 8.000 de metri să se construiască locuri de veci. Oborul Duminical a rămas cu doar 16.000 de metri. „Deocamdată este suficient pentru noi, dar în cazul în care se va mai lua din spaţiu, vom fi nevoiţi să găsim alt loc pentru a ne desfăşura activitatea“, a mai spus Vasile Manea, director la Pieţe şi Oboare.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite