Călăraşi: Cele cinci partide ale primarului Dragu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În materie de politică, Nicolae Dragu a încercat tot ce se putea. A fost membru în patru partide, iar de curând s-a orientat către nou-înfiinţata Uniune Naţională pentru Progresul României.

Dragu a fost, pe rând, membru în patru partide: PUNR, PNTCD, AP şi PNL, în prezent fiind la cea de-a cincea formaţiune: nou-înfiinţata Uniune Naţională pentru Progresul României, unde deţine funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene.
Primul mandat de primar l-a câştigat sub umbrele Partidului Unităţii Naţionale Române, la 23 iunie 1996, obţinând o victorie zdrobitoare în faţa candidatului său, regretatul Marian Catană. În al treilea tur de scrutin, Dragu a reuşit să adune 13.551 de voturi, faţă de cele 5. 287 ale lui Catană, instalându-se în fotoliul de primar, în perioada 1996-2000.  Între anii 2000-2004, Dragu nu a mai câştigat încrederea călărăşenilor, funcţia de edil-şef fiind ocupată de Mirel Daniel Ţuţuianu.

Lupta pentru fotoliu

Nicolae Dragu revine însă în forţă în 2004, când cetăţenii l-au votat masiv şi, pentru a doua oară, a devenit primul gospodar al urbei pentru încă patru ani. În 2008, candidează pentru a treia oră, pe listele PNL, de această dată, reuşind să câştige funcţia, la o diferenţă mică de voturi, de contracandidatul său, Constantin Tudor, de la PD-L.

Deşi activa în rândurile PNL, Dragu şi-a uimit colegii, înainte de alegerile prezidenţiale, anunţând că-l susţine pe Traian Băsescu. Nu s-a înscris în PD-L, ci doar a devenit simpatizant al „portocaliilor“. În perioada 2000-2004, când a ieşit din lumina reflectoarelor ca şi primar, Dragu a ocupat funcţia de director la Sucursala Balastieră a SC Prefab SA şi a fost consilier municipal.

Două scandaluri în 3 luni

Iubit, dar şi înjurat, în egală măsură de locuitorii oraşului, Dragu a reuşit să iasă în evidenţă, în ultimele 3 luni, de 2 ori. Scandalurile în care acesta a fost implicat au făcut deliciul locuitorilor oraşului de pe malul Borcei.
Pe 9 iunie 2010, Dragu a încasat un pumn în gură de la una dintre persoanele care urmau să fie evacuate dintr-un bloc aparţinând Primăriei. Edilul-şef al oraşului a fost dus de urgenţă la Spitalul Judeţean Călăraşi pentru îngrijiri medicale, având buza spartă şi doi dinţi care se clatinau. Nici nu se stinseseră bine ecourile agresiunii de la evacuarea locatarilor din blocul M9, că Dragu intră în alt conflict.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite