Călăraşi: Cei mai buni din ţară la dansuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa Fix Up face repetiţii de două ori pe săptămână la Palatul Copiilor
Trupa Fix Up face repetiţii de două ori pe săptămână la Palatul Copiilor

Copiii, cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, sunt aşi la dans, lucru care le-a adus sute de premii în palmares.În acest moment, Palatul Copiilor are 9 grupe pe categorii de vârstă care sunt antrenaţi să fie cei mai buni de către profesoara şi coregrafa Dorina Varghida.

 În funcţie de vârstă, dar şi talentul fiecăruia, aceştia execută peste 16 stiluri de dans precum: dans de caracter, dans modern, tematic, fantezie, coregrafică, majoretă, aerobic, break dance, dans popular stilizat şi altele.

24 de concursuri pe an

Pentru că tinerii dansatori sunt foarte buni în ceea ce fac, aceştia sunt invitaţi la majoritatea competiţiilor de dans din ţară, dar şi din străinătate. Aceştia participă anual la concursuri organizate la Bârlad, Botoşani, Vaslui, Focşani, Oneşti, Slatina, Drăgăneşti, Alexandria, Timişoara şi Oradea. „Participăm în fiecare an la concursurile de dans naţionale şi internaţionale şi uneori la cele interjudeţene, dacă avem timp. De multe ori suntem nevoiţi să refuzăm unele invitaţii pentru simplul fapt că nu sunt fonduri să ne putem deplasa“, declară coregrafa Dorina Varghida.

Italia şi Franţa, cucerite de români

Trupa de dans „Fix Up“, formată din tineri de la clasele IX-XII care fac din dans o artă, a participat anul acesta la Concursul internaţional de dans din Franţa la Rivery şi la Concursul internaţional de dans din Italia, la Ferriere, şi s-au întors acasă cu premiul I. Pereţii clasei profesoarei Varghida sunt ticsite cu diplome, trofee obţinute de-a lungul timpului. „N-aş putea să spun câte premii am câştigat pentru că sunt foarte multe. Copiii muncesc mult, sunt foarte buni şi extrem de ambiţioşi. Pentru noi, premiul I este deja ceva normal“, spune Dorina Varghida. Aceasta predă lecţii de dans elevilor talentaţi de 23 de ani. „Cu tinerii de la performanţă fac câte două şedinţe de pregătire pe săptămână, iar cu ceilalţi câte o şedinţă“, spune profesoara.     

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite