Călăraşi: Cecilia Neagu, dascălul pasionat de călătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi cariera sa în învăţământ a ajuns la vârsta majoratului, aceasta spune că este de abia la început. Iniţial a predat la liceu, însă cu timpul s-a specializat ajungând profesor doctor la Facultatea de Management.

Cecilia Neagu este îndrăgostită de călătorii, însă spune că nu s-ar muta niciodată în altă ţară. Încă din adolescenţă a ştiut că va deveni dascăl şi a ţinut tot timpul să fie la curent cu noutăţile din domeniul pe care l-a studiat.

Lucrează ca profesor de 18 ani şi spune că această meserie a atras-o din tinereţe. Facultatea aleasă a fost una destul de dificilă, însă pentru acesta a reprezentat doar începutul unei frumoase cariere. A ajuns la nivelul de performanţă pe care şi l-a dorit. Cecilia Neagu predă la Facultatea de Management, Inginerie Economică şi Agricultură mai multe materii: fizică şi agrometeorologie, agrochimie, ecologie, Managementul calităţii şi gestiunea resurselor regenerabile.

Lucrări ştiinţifice

„Încerc în mod constant să mă pun la curent cu tot ce e nou şi pentru că fac ceea ce îmi place, nu consider acest lucru ca fiind o corvoadă sau ceva greu de realizat“, mărturiseşte Cecilia Neagu.
În 2006 a susţinut doctoratul la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară şi a realizat numeroase lucrări ştiinţifice. „Avem echipe de implementare a proiectelor şi am participat la multe sesiuni ştiinţifice şi am avut lucrări publicate“, adaugă profesoara.

Profesor de liceu

Din 1993 a predat fizica şi chimia la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei“, iar din 2000 predă la Facultatea de Management, filiala Călăraşi. Chiar dacă anii petrecuţi alături de liceeni au fost foarte frumoşi, mărturiseşte că alături de studenţi experienţele sunt mai interesante.

Merge alături de aceştia în numeroase stagii de practică şi excursii. „În stagiile de practică, mergem în excursii şi organizăm balurile studenţilor. Eu mă ocup de partea socială şi în activităţile extraşcolare mă înţeleg foarte bine cu aceştia. Uneori îmi cer sfatul chiar şi în probleme personale şi îi ajut cu plăcere“, mărturiseşte Cecilia Neagu.

Satisfacţii

Cel mai important lucru care îi dă satisfacţii este când îşi vede foştii elevi ajunşi oameni maturi, responsabili şi cu o cariera de succes. „Atunci când îi văd că termină şi se realizează profesional am cea mai mare bucurie şi satisfacţie. Eu rămân în relaţii bune cu toţi şi mă bucur când aceştia se întorc şi din elevi îmi devin studenţi“, spune aceasta.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite