Călăraşi: Cea mai tânără victimă, condusă pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jale mare la înmormântarea lui Marius Cătălin Chioveanu (22 de ani), cel mai tânăr militar mort în accidentul aviatic de la Tuzla ce a avut loc în această săptămână.

Un întreg ceremonial militar şi religios dedicat tânărului Marius Cătălin Chioveanu (22 de ani) a fost organizat cu mare discreţie de Forţele Navale Române de către un preot militar. Zeci de militari şi marinari angajaţi au venit dis-de-dimineaţă ca să îl însoţească, pe ultimul drum, pe colegul lor de arme, căzut la datorie înainte de vreme, mort în accidentul aviatic de la Tuzla.

Plânsete de durere

Cei mai mulţi dintre cunoscuţi au continuat să sosească până în momentul în care cortegiul funerar s-a pus în mişcare. Foarte mulţi erau tineri din comună, cunoscuţii şi prietenii lui Marius Cătălin, dar şi ai surorii acestuia.

Rapid, curtea casei şi uliţa unde se află locuinţa familiei Chioveanu s-a umplut de soldaţii şi marinarii aduşi pentru ceremonialul organizat cu ocazia înmormântării, dar şi de jurnalişti din presa locală şi naţională.

Vecinii şi curioşii s-au postat şi ei cât mai aproape de casa modestă a familiei Chioveanu, devenită neîncăpătoare, pentru a asista la slujba oficiată de preoţi. Un ofiţer de la trupele de elită ale Forţelor Navale a transmis jurnaliştilor că familia Chioveanu nu doreşte să dea niciun fel de declaraţii.

Jale în casa părintească

Tatăl lui Marius Cătălin Chioveanu, copleşit de durere, abia se mai putea ţine pe picioare şi se plimba neliniştit prin curtea plină ochi de marinari, rude şi de prietenii fiului său, aflat pentru ultima dată în casa părintească. Din curtea casei au răsunat plânsetele  disperate de durere ale iubitei lui Marius Chioveanu, tânăra neputând să accepte că destinul i l-a răpit pe cel care ar fi trebuit să-i devină soţ.

În jurul orei 10,30 şi-au făcut apariţia şi preoţii. Soborului format din şapte preoţi din Călăraşi, însoţiţi de preotul protoiereu Eugen Bartz, li s-a alăturat şi un preot militar de la Forţele Navale. Ei au avut menirea de a-l însoţi pe ultimul drum pe eroul nepregătit sufleteşte şi de a-l îngropa creştineşte.

Purtat pe braţe de colegi

„O familie discretă, cu mult bun-simţ. Nici ei şi nici copiii lor nu au deranjat niciodată pe nimeni. Marius era un tănăr liniştit şi deosebit de respectuos. În faţa unei astfel de tragedii rămâi mută“, a spus Dumitra Mihalache, vecină cu familia eroului călărăşean mort luni seara. „Un băiat deosebit, ca şi familia din care provine, mare nenorocire s-a abătut asupra familiei“, a spus, la rândul său, Ioana Stanciu, localnică.

Toţi cei prezenţi la funeraliile lui Marius Cătălin Chioveanu au spus la unison că eroul lor a fost un tânăr cuminte, muncitor, discret şi pasionat de studiu. În jurul orelor 10.40, după slujba religioasă oficiată în curtea locuinţei, trupul neînsufleţit al tânărului a fost scos pe braţe de marinari şi pus în maşina militară adusă special pentru înmormântare de la Constanţa.

A plecat fiul comunei

Înainte de pornirea cortegiului către biserică din comună, mai mulţi marinari au strâns drapelul României şi l-au depus pe sicriu alături de caschetă. La scurt timp, convoiul militar, care a purtat pe ultimul drum pe cel mai tânăr erou al tragediei aviatice, s-a pus în mişcare. Pe uliţele satului tot mai mulţi localnici s-au adunat pentru a aduce un ultim omagiu  fiului comunei Cuza Vodă.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite