Călăraşi: Catedrele de limbi străine, fără dascăli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de profesori din cei 277 care au susţinut examenul de titularizare au obţinut note sub 5. Doar 72 de cadre didactice au fost admise pe post şi au reuşit să promoveze, după ce lucrările le-au fost notate cu 7.

Niciun profesor prezent la concurs nu a reuşit să obţină nota minimă pentru a ocupa catedrele de engleză şi franceză. Deci, nimeni nu a luat nota 7. Această situaţia a determinat măsuri urgente pentru ocuparea posturilor vacante cu suplinitori. „ Vom organiza alt concurs pe 6 august 2010, dar doar acolo unde nu se ocupă postul: la limbi străine, matematică şi limba română“, a declarat prof. Nicuşor Călin, inspector şcolar Resurse Umane.

A predat anul şcolar trecut, iar acum a luat nota 1 la titularizare

Cea mai mare supriză

Surpriza cea mare, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, a reprezentat-o la acest examen, limba franceză. S-au înregistrat doar 2 note peste 5. La matematică, din cei 18 profesori care s-au prezentat la concurs, 15 proveneau din alte judeţe. „Pentru că la noi concurenţa a fost slabă, profesori din Oltenia şi din Bucureşti au ales să vină aici. Din cele 3 cadre didactice din Călăraşi, 2 s-au situat ca punctaj pe ultimele locuri. Şi aici slaba pregătire şi-a spus cuvântul“, a adăugat prof. Călin.

Doar 72 de admişi

Doar 72 de persoane, ceea ce reprezintă 30% din numărul total al celor care s-au prezentat la examen, au reuşit să promoveze pentru a obţine titularizarea pe post, la Călăraşi. Până în prezent, Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi a înregistrat 44 de contestaţii, iar joi, 22 iulie 2010, va avea loc, în şedinţă publică distribuirea pe post a candidaţilor admişi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite