Călăraşi: Café Cinema 3D se inaugurează la Orizont pe 1 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de 15 ani, călărăşenii au parte de cinematograf. Şi nu unul oarecare. Pe 1 martie 2011 se inaugurează Café Cinema 3 D, un proiect care valorează 50.000 de euro.

Clădirea de la Orizont nu mai funcţionează de ani buni. Oamenii s-au obişnuit cu faptul că nu au unde să vizioneze un film, iar cei cu dare de mână aleg să meargă la Bucureşti. Vestea că în mai puţin de o lună se va da în folosinţă o sală de cinema i-a bucurat imens. „ Mi se pare extraordinar! Era necesar şi la noi în oraş un cinematograf, mai ales că altă variantă de distracţie nu prea există. Sunt două, trei cluburi, dar ne dorim şi altceva. Mă bucur că s-a gândit cineva şi la noi, tinerii“, a spus Corneliu Nicolae(17 ani), elev în clasa a XI-a la Colegiul Agricol Sandu Aldea.

Acces gratuit

Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor(RADEF) România a gândit proiectul de la Călăraşi pentru toate categoriile de vârstă. Pensionarii şi elevii cu vârsta până în 14 ani, dar şi persoanele cu handicap ar putea să aibă acces gratuit la film, o dată pe săptămână.

„ Va fi o mare supriză acest proiect la Călăraşi. Mini-sala la care se lucrează în prezent va avea o capacitatea de maximum o sută de locuri. Nu este posibilă, deocamdată, reabilitarea întregului cinematograf Orizont deoarece costurile sunt foarte mari“, a declarat Marius Iuraşcu, director general RADEF. Sediul de la Călăraşi a fost inclus într-un program de reabilitare derulat de Ministerul Culturii şi RADEF în care apar 20 de cinematografe din ţară. Călăraşi şi Ploieşti sunt primele două locaţii care vor avea Cafe Cinema 3D.

Se lucreză de zor

La Orizont au început déjà lucrările de amenajare. Tot holul cinematografului se va transforma într-o lună într-o cafenea în care vor fi proiectate filme 2D şi 3D. O echipă de muncitori de la Bucureşti dă zor pentru a finalizea cât mai repede proiectul.

„La Bucureşti, la cinematograful Patria am construit o cafenea 3D în 20 de zile. Vom face şi la Călăraşi o sală de excepţie“, a adăugat Marius Iuraşcu. Acesta spune că vizionarea unui film va fi accesibilă cât mai multor oameni. „Biletul la filmul 2D va fi de 10 lei, iar la cel 3 D, 15 lei. Cred că este un preţ rezonabil. Sunt sigur că oamenii îşi vor permite să vizioneze un film cel puţin o dată pe săptămână“, a precizat directorul RADEF.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite