Călăraşi: Cabinetele medicale, luate cu asalt pentru vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De frica îmbolnăvirilor, oamenii cer să fie imunizaţi
De frica îmbolnăvirilor, oamenii cer să fie imunizaţi

Sute de persoane vin zilnic la medicul de familie pentru a se imuniza. Chiar şi cei care nu beneficiază gratuit de vaccin, de frica complicaţiilor, şi-au cumpărat singuri dozele şi s-au imunizat împotriva gripei. Medicii spun că nu mai e nevoie să-i cheme de pacienţi pentru că vin singuri, iar dozele primite sunt pe terminate.

Medicii de familie au primit, de pe 28 octombrie, o treime din vaccinurile solicitate urmând să facă alte stocuri în scurt timp. La cabinetul medicului de familie Daniela Cantaragiu au ajuns 340 de doze de vaccin antigripal şi au fost imunizate deja aproape 150 de persoane. „Prioritari sunt acum bolnavii cronici care pot suferi complicaţii, copiii din colectivităţi şi personalul sanitar. Au venit şase persoane care şi-au cumpărat vaccinul şi s-au imunizat“, declară medicul de familie Daniela Cantaragiu.

Frica de gripă

O doză de vaccin în farmacii costă 34 de lei. Ileana Firfirică (54 de ani), lucrător comercial, a venit să-şi ia reţeta de la medic şi a profitat de faptul că nu are viroză şi s-a vaccinat. „Vreau să mă vaccinez pentru că lucrez într-un mediu cu risc ridicat de a mă îmbolnăvi şi  vreau să evit eventualele neplăceri“, spune Ileana Firfirică.

Fără programare

Pentru că dozele sunt puţine, medicii nu mai cheamă pacienţii la vaccinat. „Oricum vin la noi pentru reţete sau controale, aşa că îi şi consultăm înainte şi dacă nu sunt răciţ, îi vaccinăm“, spune medicul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite