Călăraşi: Bulgarii, primii la dulciuri, ultimii la conserve

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conservele bulgăreşti sunt mai scmpe decât cele româneşti
Conservele bulgăreşti sunt mai scmpe decât cele româneşti

Bulgarii, primii la dulciuri, ultimii la conserveDeşi la deserturi sunt în topul preferinţelor, nu mai au atâta succes când vine vorba de conserve. Deşi erau campionii vânzărilor la conserve şi murături, la Călăraşi, în magazine produsele româneşti, zacusca, pasta de tomate şi castraveţii în oţet sunt mai ieftine.

„Ne limităm la ce avem!“

Maria Ghedrăşan (59 de ani), pensionară, spune că produsele româneşti sunt cele mai bune, dar uneori sunt mai scumpe decât ale vecinilor de peste Dunăre. „Dulciurile sunt mai ieftine la bulgari decât la noi, dar la murături şi alte produse ce nu lipsesc din cămara oricărei gospodine, nu prea poţi să te apropii. Contează şi dacă este mai ieftin cu un leu. Aşa că aleg să cumpăr produse bulgăreşti, fiind mai ieftine. Nu prea ştiu exact din ce sunt preparate cele aduse din Bulgaria, dar asta este, ne limităm la ce avem!“, a spus pensionara.

Fără clienţi

Prăjiturile bulgăreşti la un kilogram jumătate costă 20 de lei, blaturile de tort de vanilie sau cacao 6.5 lei, eclerele la casoletă sunt 6 lei, iar un cozonac se vinde cu 7 lei. „Merg foarte bine prăjiturile şi foarte multă lume care intră să cumpere, iese cu sacoşile încărcate“, a spus Maria Lică, vânzătoare.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de stăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite