Călăraşi: UPDATE Atmosferă incendiară la mitingul de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au plecat azi dimineaţă cu autocarul la Bucureşti
Poliţiştii au plecat azi dimineaţă cu autocarul la Bucureşti

Finanţele şi ITM-ul au renunţat momentan la grevă şi aşteaptă răspunsul preşedintelui cu privire la acordarea stimulentelor. Nemulţumiţi de faptul că problemele nu le-au fost luate în seamă şi nu au fost rezolvate, aproximativ 300 de sindicalişti au plecat azi dimineaţă, la ora 07.00 din faţa Inspectoratului Şcolar, de la Poliţie şi din zona Orizont pentru a protesta în Capitală.

UPDATE ora 10.45.

Poliţiştii cântă Imnul României

Aceştia au ajuns în Piaţa Victoriei şi au început deja să cânte, să fluiere şi să îşi exprime nemulţumirile. „Atmosfera e una incendiară. Se cântă Îmnul Naţional, este extrem de multă agitaţie, multă nemulţumire“, declară Laurenţiu Vasile, membru sindicatului poliţiştilor. 

Profesorii îşi strigă durerea

Aceştia sunt deja în Piaţa Victoriei unde s-au strâns deja zeci de mii de persoane şi protestează. „Atmosfera este incendiară. Piaţa este plină, este incredibil.  Sunt oameni din toată ţara. Ţi se face pielea de găină. Pe noi ne marchează extrem de mult. S-au aruncat fel de fel de fluturaşi, se cântă imnul.  E o emoţie incredibilă, sperăm ca şi guvernanţii să simtă această energie“, declară emoţionat liderul de sindicat al profesorilor, Aurel Bogatu.  

Atât cadrele medicale cât şi profesorii au plecat cu două autocare la Bucureşti. Dascălii sunt dezamăgiţi de faptul că au protestat de nenumărate ori şi cererile nu le-au fost luate în seamă.  „În regim de urgenţă am hotărât ca 54 de profesori din Călăraşi şi localităţile limitrofe să participe la acţiunea căreia i s-a făcut atâta propagandă.

În funcţie de traseul stabilit de organizatori, rămâne de văzut dacă vom picheta şi sediul Ministerului Educaţiei.“, a spus liderul de sindicat al profesorilor, Aurel Bogatu. „Dacă nu s-au mişcat şi nu am văzut niciun rezultat concret vom încerca să găsim alte modalităţi de protest“, adaugă Bogatu.


Nici poliţiştii nu stau cu mâinele în sân. O sută de oameni ai legii au plecat spre Capitală, azi dimineaţă, de la sediul Poliţiei. „E ultima şansă pe care o avem. Vrem să se schimbe legea salarizării şi a pensiilor pentru că sunt făcute foarte prost. Coeficientul de ierarhizare la agenţii de poliţie e foarte mic. Cerem şi ca salariile să nu mai fie tăiate din ianuarie 2011“, a precizat Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. 

image

200 de membri ai Cartel Alfa sunt la miting

Sindicaliştii au plecat îmbarcaţi în patru autocare către Bucureşti la ora 07.00. Două din ele erau pline cu poliţişti şi două cu reprezentanţi ai Sindicatului Liber Donasid din SC Silcotub SA Zalău, ai Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom şi cei ai Sindicatului asistenţilor personali din Călăraşi, toţi afiliaţi la Cartel Alfa.

Sindicaliştii protestează împotriva legii unice a salarizării, legii pensiilor, punctului mic de pensie, nivelului scăzut al salariilor şi al venitului minim garantat, precum şi împotriva modificărilor din Codul muncii pe care Guvernul le pregăteşte acum. „Mitingul este organizat în detaliu şi nu vor exista probleme. Turbulenţii nu au fost luaţi. S-a plecat cu autocarele şi maşinile personale din zona Orizont“, a precizat Virgil Lichi, secretar general al Filialei judeţene a Cartel ALFA. 

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite