Călăraşi: Au început pregătirile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele sunt pregătite deja pentru a acţiona
Utilajele sunt pregătite deja pentru a acţiona

Sunt trei firme care au câştigate de acum doi ani contracte pentru deszăpezire, se lucrează la montarea a 37 de kilometri de parazăpezi şi de ieri funcţionează Dispeceratul de iarnă.

În cadrul întâlnirii care a avut loc pentru a se analiza situaţia judeţului la capitolul pregătiri de iarnă, Nicolae Enciu, prefectul judeţului, şi reprezentanţii Secţiilor de Drumuri Naţionale (SDN) au stabilit planul de acţiune pentru iarna aceasta care se anunţă a fi una extrem de capricioasă. Pentru anumite sectoare de drum din judeţ există din 2008 contracte multianule, valabile până în 2008, încheiate cu firme de deszăpezire. 

Astfel, pentru DN 3 între Lehliu Gară şi Ileana, DN 3A, DN3B, DN 3D, DN 21, DN 21A,  DN 31 între Călăraşi şi Mânăstirea, va acţiona SC Delta, pentru  DN 31 între Mânăstirea şi Olteniţa, DN4, DN 41 se va acţiona cu utilajele din dotarea firmei SC Gecor iar de Autostrada Soarelui este responsabilă firma Romstrade.
În cazul în care SDN nu poate face faţă  se va acţiona, la cerere, cu utilajele firmelor contactante.  Autorităţile locale au început constituirea stocurilor de combustibililor şi a materialului antiderapant, nisip şi sare.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite