Călăraşi: Atacul asupra Luminiţei Chevici, refăcut pas cu pas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspectul Constantin Fieraru(32 de ani) a povestit poliţiştilor cum a urmărit-o şi atacat-o pe tânără. Constantin Fieraru(32 de ani), principalul suspect în cazul atacurilor pe înserat cu cuţitul asupra femeilor este cooperant cu anchetatorii.

Bărbatul a refăcut, alături de poliţişti, traseul pe care l-a urmat în seara zilei de 10 septembrie 2010, atunci când a tâlhărit-o şi a înjunghiat-o de trei ori pe Luminiţa Chevici. Joi seară, pe 17 martie 2011, Fieraru a povestit în detaliu tragedia consumată în zona Orizont.

Atunci, o tânără însărcinată în două luni era atacată în timp ce intra în scara blocului. Luminiţa Chevici avea 34 de ani și a lăsat în urmă și un copil de 13 ani. A fost urmărită, agresată și înjunghiată în inimă. Avea să moară după 56 de zile de comă la Spitalul de urgenţă Floreasca din Capitală.

La locul faptei

La şase luni de la atacul sângeros, autorul a fost dus de poliţişti la locul faptei. „Vecinii ne-au povestit cum au văzut forfotă în jurul blocului. Două maşini şi mai mulţi poliţişti au venit în faţa scării şi au refăcut tragedia din 10 septembrie 2010“, ne-a relatat Vasile Feraru(19 ani), fratele Luminiţei. Tot acesta ne-a mai spus că suspectul nu a fost văzut de nimeni. „Probabil, era încătuşat într-una din maşini sau a fost aşa de bine camuflat de anchetatori încât nimeni nu l-a zărit“, a mai precizat Vasile. Nici soţul victimei, Marian Chevici nu a fost anunţat de reconstituire, deşi, în nenumărate rânduri, a cerut lămururi despre cursul anchetei. „ Nu eram acasă, vecinii mi-au spus despre acest lucru“, a spus Chevici.

A vorbit cu suspectul la telefon

Mama suspectului principal, Elena Fieraru(69 de ani) s-a îmbolnăvit de inimă-rea. Femeia are suferinţe mai vechi la coloană, a suferit şi câteva intervenţii chirurgicale în ultimii ani, dar spune că acest necaz a doborât-o.

„Sunt la pat, abia mai pot vorbi“, sopteşte, femeia, plângând în hohote. Ieri( n.r: joi) am vorbit cu el la telefon. M-a întrebat doar ce fac şi mi-a spus să am grijă de mine. Nu a fost nicio discuţie despre ce s-a întâmplat sau de ce a fost arestat“, a spus pensionara. Femeia ne-a mărturisit că nu a fost în arest să-şi vadă fiul şi nici acum nu realizează coşmarul prin care trece familia sa. „Multă lume spune că nu ar fi el autorul. Că nu este în stare de aşa nenorociri. L-am văzut în ziar şi pe fratele fetei ucise, mi-a fost milă de el. Dar şi el a spus că nu crede că fiul meu este vinovatul“, a adăugat, printre lacrimi, Elena Fieraru.

A doua zi după ce a fost reţinut Constantin, fratele său, Aurelian(36 de ani) a mers la sediul IPJ Călăraşi cu haine, mâncare şi aşternuturi pentru suspect. „ Nu ştim ce se va întâmpla. Doar Dumnezeu, poate!“, a încheiat femeia.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite