Călăraşi: Atacatorul de pe stradă, capturat în urma unui apel anonim la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Fieraru nu a opus rezistenţă în momentul prinderii. Maniacul sexual care a terorizat timp de 6 luni femeile din oraş a fost capturat după un apel anonim la 112.

Poliţiştii care l-au ridicat de pe stradă, în zona Liceului Agricol, spun că era speriat şi că nu a opus niciun fel de rezistenţă. Tocmai ieşise să dea o nouă lovitură. Urmărea o femeie.„ O persoană care a dorit să nu-şi divulge identitatea ni l-a dat pe tavă. L-am dus direct la audieri“, povestesc poliţiştii.

image

Pentru a nu compromite ancheta, imediat un echipaj s-a dus acasă la locuinţa agresorului, situată pe strada Stadionului nr.37, şi l-au ridicat şi pe fratele acestuia, Aurelian(36 de ani). Anchetatorii spun că le era teamă ca nu cumva cineva din familie să ştie despre faptele comise şi să încerce să ascundă probe.

A povestit în detaliu

Poliţiştii spun că la audieri au avut parte de numeroase suprize. „Deşi are probleme psihice şi o vorbire greoaie, a povestit cu lux de amănunte cum s-au petrecut faptele. Ne-a surpins şi pe noi cum a descris cu exactitate totul “, precizează anchetatorii. Doar 7 plângeri penale există la Poliţie din partea victimelor, în două dintre ele fiind folosit cuţitul. Adică, le-a înjunghiat. În celelalte fapte, doar le punea mâna la gură şi cuţitul la gât ca să nu ţipe şi începea să le pipăie pe sâni şi pe coapse. „Clar avem de-a face cu o persoană bolnavă“, spun poliţiştii.

De la locuinţa suspectului, oamenii legii au ridicat trei jachete cu glugă, dintre care una de culoare verde închis. Pe aceasta o folosea cel mai des. Şi geaca de fâş, inscripţionată cu numele lui Crin Antonescu, a fost descoperită şi ridicată de poliţiştii. Cu sânge rece, acesta le-a indicat anchetatorilor şi locul unde se află cuţitul cu care a înjunghiat femeile. „Era pe un dulap la bucătărie. Cred că au tăiat şi pâine cu el“, spun surse judiciare.

Expertiză psihiatrică

Pe pantalonii atacatorului au fost găsite urme de spermă. Chiar el a mărturisit că nu vroia să facă rău niciuneia dintre victime, ci doar avea plăcere când le înjunghia. În timpul audierilor, la un moment dat a devenit agresiv şi a început să spună :„ Mă răzbun eu pe ea!“, fără să facă referire la o anumită femeie.

Specialiştii spun că Fieraru va fi supus unei expertize psihiatrice. „Dacă se dovedeşte că a avut discernământ, va răspunde penal. Când nu există discernamânt, persoana este declarată iresponsabilă, lucru care înlătură răspunderea penală. Dacă se doveşteşte, în uma expertizei, că suferă de o boală psihică, se va institui tratament şi va fi internat într-un spital de specialitate pentru că prezintă pericol public“, a precizat procuror Xenofonte Purcărea, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi.

Îl ştie de şase ani

Florentina Moldoveanu (26 de ani) este vânzătoare de la un magazin din zona Farfuria, unde locuia suspectul. Îl cunoaşte pe Constantin Fieraru de şase ani. Aceasta a rămas şocată aflând că acesta este cel care a înspăimântat un oraş întreg. „Îl cunosc de şase ani de când m-am angajat la magazinul Simona. Eu mai vorbeam cu el când venea pe la magazin. Era un băiat simplu. Era liniştit “, spune tânăra. Fieraru venea mereu la magazin şi cerea cartoane pe care apoi le vindea la centrele de colectare. Era tot timpul cu un cărucior cu care căra cartoanele. În ultima perioadă lucra cu ziua şi nu a mai fost văzut de oamenii din zonă.

Citiţi mai multe despre acest subiect în ediţia de azi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite