Călăraşi: Asigurarea obligatorie a locuinţelor, amânată până la 15 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii mai au la dispoziţie o jumătate de an pentru a-şi asigura imobilele, însă nu se înghesuie nimeni. Deşi iniţial era obligatoriu ca până la 15 ianuarie locuinţele să fie asigurate, acum termenul de asigurare a fost prelungit încă şase luni. Chiar şi aşa, asiguratorii nu sunt mulţumiţi deoarece oamenii nu mai sunt presaţi să îşi încheie asigurarea obligatorie.


Înainte cu doar câteva zile până la termenul limită de încheiere a unei poliţe de asigurare obligatorie, conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor a decis prelungirea cestuia până la data de 15 iulie 2011.

N-au bani

Cetăţenii care nu au încheriat o poliţă de asigurare au scăpat astfel de amenda de 500 de lei de care erau pasibili, conform legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor şi calamităţilor naturale a locuinţelor. „Încă nu mi-am asigurat apartamentul pentru că am înţeles că s-a amânat. Nu am avut nici bani acum cu sărbătorile şi nici nu cred că vine un cutremur prea curând“, spune Rodica Cenuşă (56 de ani), pensionară.

Ce riscuri sunt acoperite

Deşi cetăţenii vin la firmele de asigurări pentru a încheia poliţa obligatorie, majoritatea optează pentru asigurarea facultativă. Anumite societăţi de asigurare au oferte cu preţuri mai mari cu câţiva euro ca cea obligatorie, dar care au mai multe riscuri asigurate, precum: incendii, cutremure, alunecări de teren, explozie, inundaţii din conducte, greutatea stratului de zăpadă, daunele provocare de grindină, şi 10% din valoarea poliţei în caz de furt şi vandalism. 

 „95% din clienţi înţeleg mai bine riscurile care sunt acoperite prin poliţa obligatorie şi faptul că au mai multe avantaje dacă o încheie de cea facultativă“, spune directorul de asigurări al Astra Asigurări, Mariana Luca.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite