Călăraşi: Artista de la căminul de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felicia Creţea se simte în largul său la azil
Felicia Creţea se simte în largul său la azil

Viaţa la azil este suprinzător de interesantă. Bătrânii, părăsiţi de familie sau cei care nu au pe nimeni pe lume, găsesc alinare la cămin. Pe cei mai mulţi dintre ei singurătatea i-a adus în stadiul de a pleca de acasă, azilul fiind singura salvare.

Felicia Creţea, în vârstă de 70 de ani, este una dintre persoanele care locuiesc în prezent la căminul de bătrâni ,,Antim Ivireanul” din Călăraşi. Fostă profesoară, cu 30 de ani vechime la catedră, Felicia nu-şi arată vârsta. Este îngrijită, cochetă şi n-ai zice că a împlinit 70 de ani.

Absolventă a Facultăţii de Filologie de la Cluj, fosta profesoară şi-a găsit liniştea alături de alte persoane de vârsta a III-a cu care locuieşte sub acelaşi acoperiş. „ Sunt foarte mulţumită de modul în care suntem trataţi şi nu duc lipsă de nimic. Simt că am o familie“, spune Felicia Creţea, în timp ce ne arată poeziile pe care le-a creat.

Fruntaşă la cenaclu

Şi acum îşi aduce aminte, parcă a fost ieri, cum în anul 1968, în cadrul Uniunii Scriitorilor, a fost invitată să reprezinte oraşul Călăraşi ca „fruntaşă la cenaclul literar al Casei de Cultură“. „Au fost vremuri frumoase, nu m-a deranjat niciodată regimul. Întotdeauna m-am simţit liberă prin poezie şi muzică“, îşi aminteşte Felicia Creţea.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite